Det sker

 Torsdag d. 30. april - VALBORGAFTEN kl. 19.30

Veng-Mesing menighedsråd indbyder igen i år til Valborgaften bag Helligkilden Sct. Anne i Veng. Sangark deles rundt, og der fortælles om de gamles tro og overtro, legender og varsler – og selvfølgelig helgenfortællingen om Valborg selv. På denne årstid holdt vore forfædre nøje øje med naturens skiften og tog derfra mange varsler. Man søgte at gardere og sikre sig mod ulykker og alskens ondskab. Overtro? Ikke kun! For hvor går egentlig grænsen mellem tro og overtro? Nogle af de gamle varsler genopfriskes denne aften. Valborgblusset tændes på skråningen uden for kirkegårdens sydøstlige dige, hvor vi mødes kl. 19.30. Lunefulde april fordrer varmt tøj – vi har prøvet alt fra solskin over regn til slud på aprils sidste aften! Menighedsrådet byder på varm kakao og boller.

162valborgaften.jpg - 2.14 MB

FILMSTUDIEKREDS - 

2020: Onsdag 15. januar, onsdag 19. februar, onsdag 18. marts, onsdag 15. april.

 i  Sognehuset i Veng kl. 19.30

154film.jpg - 41.59 KB

Kender du det? En god film gik kun få dage i biografen, og du nåede det ikke! Eller du så en god film og havde ikke nogen at diskutere den med? Dét vil vi gerne råde bod på i sognenes filmstudiekreds. Der findes så mange gode film, der rejser en mængde spørgsmål, der er smukke og intense eller rå og uafrystelige. Nogle af dem vil vi se og tale om. 

På nuværende tidspunkt er filmstudiekredsen i fuld gang med sæsonens film og samtaler. Vi har set ”Strings”, ”The Mighty”, ”Luther” og ”Livet er smukt” og skal se flere film om mange af eksistensens hjørner.

Vil du ikke gå glip af kommende gode film og en samtale om dem, kan man tilmelde sig hos sognepræsten.

 

MARKERINGEN AF GENFORENINGEN I 1920 OG BEFRIELSEN 1945

fylder meget i medierne i 2020. Også i Veng, Mesing og Hørning markeres det med foredrag og sang. Se også Hørnings aktivitetskalender.

Torsdag 12. marts kl. 19.00 i Hørning sognegård

Genforeningsjubilæum v. tidl. provst i Sydslesvig Viggo Jacobsen og Anne Marie Henriksen, Kollund. Med smagsprøver på sønderjysk kaffebord.

Fredag 20. marts kl.19.30 i Mesing Forsamlingshus

Fortællekoncert i Forsamlingshuset med Sigurd Barret om Genforeningen

 162sb.jpg - 134.03 KB

Torsdag 23. april kl. 18.00 i Hørning Sognegård

Foredragsaften om statsminister Erik Scavenius – ”Mellem løgn og overlevelse” v. forfatter Birgithe Kosovic. Aftenen indledes med fællesspisning kl. 18.00. Foredraget efterfølges af ALSANG den 4. maj i Veng Kirke.

4. maj -  ALSANG i Veng Kirke kl. 19.00

I år er det 75 år siden, Danmark blev befriet fra den nazistiske besættelse – og det skal fejres med ALSANG om aftenen mandag d. 4. maj, hvor befrielsesbudskabet lød i radioen fra BBC i London. Vi skal synge og høre frihedsbudskabet sammen med et par af Bibelens tekster om frihed. Naturligvis skal der også sættes lys i vinduerne i den lyse sommeraften.

                                                                                                                                  

Gudstjenester på Præstehaven torsdage  kl. 14.30

24. december kl. 11.00.

2020: 19. marts – 23. april – 28. maj – 25. juni

 

 Samværsgruppen – for mennesker, der har mistet

Gruppen mødes den første onsdag i hver måned (dog ikke i juli) til et par hyggelige timer i Sognegården i Hørning kl. 14-16.

 Alle er velkomne.

 

TÆNKEPAUSER FOR MÆND og SAMTALESALON FOR KVINDER

En torsdag formiddag om måneden samles mænd kl. 9-10 og kvinder kl. 10-11 i Sognegården i Hørning til samvær og samtale. Se i Aktivitetsprogrammet for forår 2020 i Hørning-Blegind-Adslev og Veng-Mesing sogne. Man møder bare op og er med.

De kommende møder: 26. marts, 23. april, 28. maj.

 

     Sognepræst Lise Palstrøm

    Låsbyvej 123, Veng
    8660 Skanderborg
    Mesing Kirke
    og graverkontor

    Præstevejen 14
    8660 Skanderborg

 


    Veng Kirke,
    graverkontor og Sognehuset
    Låsbyvej 80
    8660 Skanderborg    Kontakt

    Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Præst: 86 94 37 33