Andre aktiviteter i sognene

For alle arrangementer gælder det, at reglerne om forsamling i forhold til bekendtgørelser om corona skal holdes. Derfor kan der forekomme rettelser eller aflysninger. 

Filmstudiekredsen i Veng 

Efter en tvungen og lang corona- og sommerpause er vi klar igen med vedkommende film og samtale i ”kløverbladet”. Det foregår i Sognehuset i Veng med deltagere fra alle fem sogne i den gamle Hørning Kommune. Første gang bliver tirsdag d. 22. september, og det er som altid kl. 19.30 – 22.00

Der serveres en kop kaffe eller te, hvorefter filmen introduceres. Når vi har set filmen, sætter vi os ved bordet og taler om den over en ostemad og et glas.

Alle er velkomne. Tilmelding til sognepræsten, så man kan komme med på maillisten. En uges tid før filmaftenen modtager man mail med oplysning om filmen.

Efterårets filmaftener er: tirsdag d. 22. september, tirsdag d. 20. oktober, onsdag d. 25. november.


Syng dansk

Vi håber meget, at vi kan få lov til at mødes og synge sammen børn og voksne, unge og gamle efter efterårsferien i en time ved fyraftenstid. Der vil blive adviseret på hjemmeside og Facebook om hvilke kor, der medvirker og under hvilke forhold, vi må mødes i kirken i Veng.

Onsdag d. 21. oktober kl. 17-18 – som optakt til Spil Dansk-ugen.

 

Veng Lokalarkiv

Søballevej 2. www.museumskanderborg.dk og på Facebook Veng Lokalarkiv

Arkivet er åbent hver onsdag kl. 9-12 undtagen i skolens ferier. På grund af coronasituationen har vi som skolen været lukket. Vi er nu åbnet igen, dog med begrænset besøgantal og kun mod forud aftalt tid. Kontakt os på mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller arkivleder Peter Mortensen på tlf.21 49 99 33 eller lav et opslag på Facebook. Du skal nok få svar.

Fortælle café i Sognehuset med Helga Voigt, der fortæller om sine forældre Eva og Erik Voigt og om deres tid som lærere i Argentina og Nørre Vissing den 22/10 kl. 19 i Sognehuset i Veng.

Følg med på Facebook. Hver måned er der også en ny "Månedens Historie".

 

Veng Pensionistforening

Møderne holdes i Sognehuset i Veng. Ture starter også fra Sognehuset.

Formand:Birgit Kimer, Nørre Vissing, tlf. 30 20 94 87 eller på  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 Vil du være medlem, så kontakt formanden.

Årskontingentet er 50 kr. pr. medlem, og deltagelse i møderne er normalt 30 kr. (heraf dog undtaget udflugter). 

Arrangementer i efteråret 2020: 8/9 - Sang og musik ved Hanne og Åge fra Sorring. - 13/10 - Foredrag ved Bent Holm. “Er H. C. Andersen kongesøn?” “Danmark i det 19-århundrede” - 10/11 - Generalforsamling.


Borgerforeningerne i Nørre Vissing, Hårby, Søballe og Mesing og MUF

 For alle foreninger gælder det, at mange planlagte arrangementer ikke kan gennemføres grundet reglerne for forsamlinger under coronasituationen. Følg med på hjemmesiderne og Facebook, der opdateres løbende.

 • Mesing MUF:  Fællesgrill - 13/9 kl. 10.30 - Lav din egen æblemost i MUF - 17/9 kl. 19.30 - Generalforsamling i MUF - 10/10 - Høstfest i forsamlingshuset - 5/11 kl 18.00 - Fællesspisning i forsamlingshuset - Koncert med spisning i forsamlingshuset. Dato endnu ukendt - 

  Kig-Forbí i Mesing: Fredagscaféen holder åbent hver fredag året rundt fra kl. 16.00 - 22.00. - 27/10 kl. 16.00 - Græskarsjov - 31/10 kl. 18.00 - Halloween treats

 • Nørre Vissing: 15/9 - Sidste tirsdag-aften gåtur. Herefter er der gåture fra gadekæret søndagene 4/19 og 1/11 kl. 10.

 • HårbyBogcafé i 9`eren (Siimtoften 9) hver lørdag kl. 10-12, samt selvbetjening i BOGHULEN dagligt 24/7. - 27/11 kl. 17.00 - Juletræstænding - 29/11 kl 10-16. - Julemarked i ”Det gamle mejeri”

 • Søballe: 19/9 - Affaldsindsamling, vi mødes på legepladsen, 29/11 - Juletræstænding på legepladsen
 • Lysthuset Nørre Vissing: Følg med på lysthusetnrvissing.dk

 • Fællesspisning i Borgernes Hus og Mesing Forsamlingshus. - Borgernes Hus: kl. 18 den 28/9, 26/10, 30/11. - Mesing Forsamlingshus: Kl. 18 den 5/11

Kulturaften

Fredag d. 18. september kl. 17- ca. 21 bliver der igen i år afholdt Kulturaften over hele Skanderborg Kommune – vi er selvfølgelig også med. Læs mere på Facebook og i UgeBladet


HIK81 (Idrætsforeningen) starter efter sommerferien, men der kan komme justeringer pga. Corona situationen. Hold jer orienteret på vores hjemmeside


De 7 Dale -  Landsby-samarbejdet

Landsbysamarbejdet mellem de 7 landsbyer i Veng Skole og Børnehus´distrikt - Nørre Vissing - Veng - Søballe - Hårby - Mesing - Jeksen - Foerlev - stiftede den 22. maj 2018 en forening, der har fået navnet "De 7 Dale". Formålet er samarbejde og at markedsføre området med en fælles profil.

Bestyrelsen består af

 • Jørgen Schytter, formand
 • Ole Thomassen
 • Stine Sandahl
 • Stine Grodsk

Suppleanter: Kirsten Leth Reusing og Niels Ole Frederiksen

Revisorer: Jane Bjerrisgård og Helle Overgård Thomsen 

de 7 dale.png - 40.01 KB

Hørning Sognegård – fælles arrangementer

Samværsgruppen

Har du mistet, er der mulighed for at mødes med ligestillede i Samværsgruppen i sognegården i Hørning. I den kommende sæson har vi så mange konfirmander, at Samværsgruppen må holde flyttedag, så det er den første torsdag i oktober, november og december, gruppen mødes kl. 14-16. Alle er velkomne. Tovholderne er Karen-Inger Rasmussen, Marie von Hallas og Knud Erik Johansen med sognepræst Lise Palstrøm tilknyttet.

Demenscafé

I skrivende stund er det ikke muligt at fortælle, hvornår vi kan genoptage møderne i den nystartede demenscafé; men der vil blive orienteret på diverse platforme og gennem pensionistforeningerne og Ældresagen, når vi må komme i gang igen. Det har tidligere været en tirsdag formiddag om måneden, og det er Bent Kjær, der samler trådene.

Gudstjenester på Præstehaven

Da gudstjenesterne på Præstehaven fik lov at begynde igen, var det de første to gange udendørs. Vi håber meget, det nu igen er muligt at fejre gudstjeneste indendøre i forhallen på Præstehaven.

Torsdag d. 17. september og torsdag d. 19. november kl. 14.30.

I november er der sangcafé efter gudstjenesten.

Torsdag d. 22. oktober kl. 11.30 er der Gud og Gule Ærter med gudstjeneste i Hørning Kirke efterfulgt af gule ærter i sognegården.

Samtalesalon for kvinder

I Sognegården i Hørning mødes gæve kvinder en torsdag formiddag om måneden til Samtalesalon om aktuelle og vedkommende emner. Salonens deltagere er velkomne til at komme med oplæg, som kan være ud fra en af Aarhus Universitetsforlags ”Tænkepauser” eller et andet emne, vi ønsker at samtale om.

Samtalesalon finder sted i Hørning Sognegård torsdagene 20. september, 29. oktober og 25. november kl. 10.00. Der serveres en ’tør’ kop kaffe, og samtalen varer en god time.


    Sognepræst Lise Palstrøm

    Låsbyvej 123, Veng
    8660 Skanderborg
    Mesing Kirke
    og graverkontor

    Præstevejen 14
    8660 Skanderborg

 


    Veng Kirke,
    graverkontor og Sognehuset
    Låsbyvej 80
    8660 Skanderborg    Kontakt

    Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Præst: 86 94 37 33