Gudstjenester

GUD OG SPAGHETTI

Tirsdag den 26. marts kl. 17.00 i VENG KIRKE OG SOGNEHUS

´GUD’ er en kort gudstjeneste i børnehøjde.

’SPAGHETTI’ er den efterfølgende aftensmad i sognehuset, der består af pasta og kødsovs – og agurkestave, gulerodsstave og små tomater. Ingen behøver derfor at haste hjem for at lave aftensmad. Vi drikker vand til. Det koster ikke noget at være med.

KOM BARE – Tilmelding er velkommen, men ikke påkrævet

img_2566.jpg - 1.97 MB

 

PÅSKEMÅLTID  SKÆRTORSDAG  I  VENG KIRKE

Kan man sidde og spise i kirken? Sådan plejer man da ikke at gå i kirke. Blandingen af hyggeligt måltidsfællesskab og højtidelig gudstjeneste er helt speciel. Vi får helt bogstaveligt noget at tygge på både til krop og ånd. Kirken genlyder skiftevis af salmesang og skål, af munter samtale, læsninger og stille bøn.

Vi mener, at det er helt i tråd med Vorherre selv at gøre de gamle fortællinger levende, mens vi spiser sammen. Så mød op i Veng Kirke Skærtorsdag aften, d. 18. april 2019 kl. 18.30, og oplev det.

Konfirmanderne dækker påskebordet, piller æg og snitter de ’bitre urter’, slagteren steger lammet og præsten bager brødet. Alle er hjertelig velkomne.

imgp1703.jpg - 5.87 MB

----------------------------------

TIDLIGERE ARRANGEMENTER


Krybbespil & Lucia, fællessang og juleaften.

Efter gudstjenesterne i Veng og Mesing 1. søndag i advent, hvor vi fejrer kirkens nytår, vil kirken også være repræsenteret på Julemarkedet i Hårby. Her glæder vi os til at kunne give ’et ord’, fortælle om kirken her hos os – eller svare på spørgsmål fra markedsgæsterne om det, det hele begyndte med.

Skolens kor er med til årets adventskoncert i Veng Kirke, torsdag d. 6. december og allerede ugen efter, torsdag d. 13. december, er det Luciadag, og hvor konfirmanderne traditionen tro vil bære lys ind i kirken til gudstjenesten, der begynder kl. 17.00 i Veng Kirke. I løbet af gudstjenesten vil minikonfirmanderne opføre årets krybbespil, hvor Veng Kirke for en stund bliver forvandlet til Betlehem og omegn. Efter gudstjenesten serveres der varm suppe til alle i Sognehuset med lidt frugt til dessert. Vi er mange, der glæder os.

157lucia.jpg - 102.92 KB

Julen er også til fællessang.Dagen før juleaften synger vi julen ind i Veng Kirke, juleaften er der gudstjeneste i begge kirker, juledag i Veng og julesøndag i Mesing, hvor vi har mulighed for at ønske hinanden godt nytår. Glædelig advent.

I år falder Juleaften på en mandag, så derfor er Lillejuleaften 4. søndag i advent . Det vil vi fejre med at synge julen ind søndag eftermiddag, sådan at vi kan indlede julen med en lille omgang fællessang. Det er igen i Veng Kirke, og det er søndag d. 23. december kl. 16.00 – tag bare naboen med!


KYNDELMISSE

Lørdag den 2. februar kl. 1700. Konfirmanderne forbereder og afvikler igen Kyndelmissegudstjenesten i Veng, den 2. februar. I år er det en lørdag, det er som altid kl. 17.00 – og der indbydes til suppe i Sognehuset efter gudstjenesten, hvor man også kan få lejlighed til at se og høre om konfirmandernes værker, der indgår i gudstjenesten. Konfirmanderne arbejder lørdagen før med fotografering ud fra temaet lys og mørke i en workshop med fotograf og fotokunstner.

 -------------------------------------------

3. september  kl. 11.00 Høstgudstjeneste og jubilæum i Veng Kirke

I sommeren 1993 spillede organist Pia Bech Pedersen til sin første gudstjeneste i Veng og Mesing kirker, og siden blev hun også tilknyttet Blegind og Adslev kirker. Nu er det 25 år siden, og vi kan få lejlighed til at fejre hendes jubilæum i tak til, at det daværende menighedsråd ansatte så dygtig en organist.

Samme sommer blev også kirkesanger Gert Bonde Nielsen fastansat i kirkesangerteamet efter at have vikarieret i flere år, og han kan derfor også fejre 25 års jubilæum ved kirkerne. Gert har også fra tid til anden sunget med sine kor i kirken, så vi har megen vellyd at takke for.

I forbindelse med høstgudstjenesten i Veng, søndag d. 23. september, ønskede vi både Pia og Gert – og os selv i menigheden – TIL LYKKE med jubilæet, og menighedsrådet indbød alle til fejringen ved den efterfølgende kirkefrokost.

img_2500.jpg - 2.07 MB

Dåbsbarnet Emma bæres ind efterfulgt af de kommende konfirmander med høstgaverne

img_2501.jpg - 2.18 MB

 img_2502.jpg - 1.95 MB

 Høstgaverne bæres ind af de kommende konfirmander.

img_2504.jpg - 2.74 MB

img_2506.jpg - 2.86 MB

Efter gudstjenesten bliver høstgaverne afleveret til Præstehaven i Hørning til glæde for de ældre

img_2522.jpg - 1.88 MB

Organist ved Veng og Mesing Kirker Pia Bech Pedersen var den ene af dagens to 25 års jubilarer

img_2523.jpg - 1.98 MB

Kirkesanger Gert Bonde Nielsen var den anden, der kunne fejre 25 års jubilæum ved Veng Kirke

 

30. september kl. 19.00 Høstgudstjeneste i Mesing Kirke 

Marken er mejet – og høet er høstet! Sådan synger vi, og i år har det været helt omvendt af sidste år: Kunne vi dog bare have delt sidste sommers regn med denne sommers tørke, men vejret er vi ikke Herrer over. Vi kan glæde os over de mange dygtige landmænd, der med deres ekspertise og teknologiske hjælpemidler formår at få det bedste ud af høsten trods tørken.

Kærlighed til det danske landskabs skønhed og villighed til at dyrkes, håb om at vi får høst alligevel og tro på ham, der lader det hele vokse og gro. Den treklang spiller med, når vi i kirkerne fejrer høst. Ikke bare kornhøst, men selve livets frugtbarhed og naturens ødselhed.

 I kirken kalder vi også denne tid fra begyndelsen af september til først i oktober for SKABELSESTID. Det er tiden, hvor vi kan minde os selv og hinanden om at huske at glæde os – og sige TAK. Skabelsestiden kommer til udtryk i gudstjenesterne – især den årlige friluftsgudstjeneste i Nr. Vissing  (9. september kl. 14) i Kirkegårds dejlige have hos familien Nør Østbjerg og til høstgudstjeneste i både Veng og Mesing kirker, hvor konfirmander og minikonfirmander traditionen tro bærer høstgaver i form af blomster, frugt og grønt ind i kirken til efterfølgende glæde for beboerne på plejecentret Præstehaven i Hørning.

152hstgudstj.jpg - 5.15 MB

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siden sidst

Tro, håb & kærlighed – og HØST!

9. september kl. 14.00 - Friluftsgudstjeneste i Nørre Vising, Låsbyvej 159

Kim Hansen ledsager sangen på trompet

kim hansen a.jpg - 30.15 KB

Friluftsgudstjeneste

2017-06-21 17.45.48 1.jpg - 1.14 MB

Friluftsgudstjeneste

Har I set KFUM-spejdernes flotte bålhytte?

Ellers har I chancen til sognenes forsommergudstjeneste i det fri.

Søndag d. 17. juni kl. 11.00 fejrer vi sommerens komme med friluftsgudstjeneste på Veng-spejdernes grund ved Borgernes Hus. Man kan parkere ved Borgernes Hus, eller, hvis man vil tættere på, kan man køre ind ad spejdernes indkørsel.

Gudstjenesten er kl. 11.00, og vi håber, I tager madkurven med, så vi kan spise sammen i det grønne. Efter gudstjenesten vil der være fortælling om bålhytte-projektet. Der vil også være mulighed for at høre om hvem og hvad, KFUM-spejderne i Veng er.

Musikken leveres af Michelle Knudsen på trompet.                                                    Foto: Esben Overgaard og Brian Sprogø

blhytten.jpg - 59.51 KB

PÅSKEMÅLTID - skærtorsdag aften 

 torsdag 29. marts 2018 kl. 18.30 i Veng Kirke

 Fællesskab – det er når vi spiser sammen!

 Skærtorsdag gør vi i Veng-Mesing ligesom Jesus og hans disciple: finder et sted at spise sammen i anledning af påsken og dens budskab om befrielse og fællesskab.

Menuen er fast, vi indleder med et kogt æg, derefter får vi ”bitre urter”, som vi i vore dage ville kalde grøn salat; så får vi stegt lam og nybagt brød – og som regel er der en smule frugt på bordet som pynt og dessert.

Når vi fejrer Skærtorsdag med et påskemåltid, opstår der et ’menighedens fællesskab’, hvad enten vi på forhånd kender hinanden eller ej. For en gangs skyld kan vi nemlig tillade os at tale med hinanden ind imellem undervejs i gudstjenesten/måltidet; vi kan være stille sammen, uden det bliver pinligt. Vi kan synge sammen, læse op i kor, skåle sammen i vin, i vand eller i saft, vi kan høre påskens fortællinger læst op, og vi kan dele nadveren med hinanden, når brødet og kalken går rundt.

Vel mødt til Skærtorsdags påskemåltid.

154pskemltid.jpg - 497.12 KB


    Sognepræst Lise Palstrøm

    Låsbyvej 123, Veng
    8660 Skanderborg
    Mesing Kirke
    og graverkontor

    Præstevejen 14
    8660 Skanderborg

 


    Veng Kirke,
    graverkontor og Sognehuset
    Låsbyvej 80
    8660 Skanderborg    Kontakt

    Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Præst: 86 94 37 33