Menighedsrådsvalg

Der vælges medlemmer til Veng-Mesing Menighedsråd hvert fjerde år. Næste valg bliver i 2020. Der er i Veng-Mesing sogne tradition for aftale-valg. Dvs. at selve valghandlingen, der ligger i november i valgåret, aflyses hvis der kun er opstillet én kandidatliste, som dermed automatisk bliver det nye menighedsråd. Opstillingen af kandidatlisten sker på et offentligt orienterings- og opstillingsmøde, der typisk afholdes i september i valgåret.

Se det aktuelle menighedsråd under Hvem er vi? / Menighedsrådet.

Menighedsrådsvalg 2020

Af Lise Palstrøm

163valg1.jpg - 1.97 MB

Det er i år, vi skal vælge nyt menighedsråd. Det er også i år, der skal tages et helt nyt og fint valgsystem i brug. Men det er også i år, vi er blevet ramt af Covid-19-pandemi, og det gør det mildest talt lidt sværere at høste frugterne af det nye valgsystem.

Det nye valgsystem lægger op til, at der skal afholdes to møder: et indledende orienteringsmøde i foråret og en egentlig valgforsamling d. 15. september. Det skulle give flere mulighed for at finde ud af, hvad det hele drejer sig om, inden man beslutter sig for at stille op til menighedsrådet.

Det er sikkert og vist, at der til advent begynder en ny menighedsrådsperiode, og vi har fået melding om, at det indledende orienteringsmøde må afholdes d. 9. juni – men vi ved ikke endnu, om vi må være mere end 10 mennesker samlet!

Såfremt den langsomme og forsigtige genåbning af landet betyder, at vi må være op til 50 personer samlede ad gangen, skulle det ikke give os de helt store udfordringer i Veng-Mesing pastorat. De fleste af os er efterhånden indstillede på at følge de anvisninger, der måtte være for at forsamles.

Det kan derfor vise sig, at det indledende orienteringsmøde vil blive afholdt i kirkerummet i Veng for at kunne overholde de gældende regler for at holde afstand. I så fald vil der blive skrevet om det på hjemmeside og Facebook, så man ved, om man skal gå i Sognehuset eller i kirken for at få menighedsrådets beretning om den forgangne periode.

Menighedsråd?     Det er også noget for dig! Der er altid brug for nye kræfter, nye vinkler og nye kompetencer. Så er du over 18 år og medlem af Folkekirken, kan du stille op – vi glæder os til samarbejdet.

163valg2.jpg - 1.71 MB


    Sognepræst Lise Palstrøm

    Låsbyvej 123, Veng
    8660 Skanderborg
    Mesing Kirke
    og graverkontor

    Præstevejen 14
    8660 Skanderborg

 


    Veng Kirke,
    graverkontor og Sognehuset
    Låsbyvej 80
    8660 Skanderborg    Kontakt

    Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Præst: 86 94 37 33