Menighedsrådsvalg

Der vælges medlemmer til Veng-Mesing Menighedsråd hvert fjerde år. Næste valg bliver i 2020. Der er i Veng-Mesing sogne tradition for aftale-valg. Dvs. at selve valghandlingen, der ligger i november i valgåret, aflyses hvis der kun er opstillet én kandidatliste, som dermed automatisk bliver det nye menighedsråd. Opstillingen af kandidatlisten sker på et offentligt orienterings- og opstillingsmøde, der typisk afholdes i september i valgåret.

Se det aktuelle menighedsråd under Hvem er vi? / Menighedsrådet.

Mere om menighedsrådsvalg

Hvert fjerde år er der valg til menighedsrådene. Der skal nye ind, og de ”gamle” kan genvælges eller udtræde. I vore to sogne, hvor vi har et fælles menighedsråd, skal der vælges eller genvælges syv medlemmer, der den kommende fireårs periode skal varetage Veng og Mesing kirkers forhold omkring økonomi, personale, vedligeholdelse af kirkerne og kirkegårdene og være kirkens ambassadører udadtil.

Det er en spændende opgave - til tider også en krævende opgave - at sidde i et menighedsråd. Du giver noget, men du modtager også meget. Man får en dyb forståelse for de opgaver, som pålægges de ansatte - præsten, graverne, kirkens øvrige ansatte - men også for de opgaver, som falder i menighedsrådsmedlemmernes lod at udføre.

Der er opgaver nok at tage fat på. De tusindårige bygninger skal holdes vedlige også i de kommende århundreder. Kirkegårdene afspejler også tiden, der er flere og flere urnegrave og dermed frie arealer, som skal passes. Det kirkelige liv med mangfoldige aktiviteter ud over almindelige gudstjenester skal udvikle sig med den lokale befolkning.

Heldigvis har vi et dygtigt personale, der kender sine opgaver.


    Sognepræst Lise Palstrøm

    Låsbyvej 123, Veng
    8660 Skanderborg
    Mesing Kirke
    og graverkontor

    Præstevejen 14
    8660 Skanderborg

 


    Veng Kirke,
    graverkontor og Sognehuset
    Låsbyvej 80
    8660 Skanderborg    Kontakt

    Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Præst: 86 94 37 33