Musik i kirken

Veng Kirke har en unik akustik. Denne gamle klosterkirke, bygget af massive frådsten, skaber optimal akustik for både klassiske og rytmiske koncerter.

Søndag den 25. november kl. 19.30 - Julekoncert i Mesing Kirke

Musikalske udtryk mødes gennem bror og søster.

Julekoncerten i år er med lokale kræfter. Heidi Gargulak Andersen, som nu har boet i Mesing i godt 3 år vil sammen med sin bror Günther Paulsen, Låsby tage os med på juletur i deres musikalske univers.
Heidi er uddannet som operasanger i Aarhus og har været en meget aktiv og dedikeret korsanger siden hun var barn. Heidi har arbejdet som professionel klassisk sanger indtil for 10 år siden og er i dag kirkesanger i Storring-Stjær Kirker.
Günther har siden sin barndom lavet musik og som teenager begyndte han at spille guitar og faldt for rockmusikken, senere jazzen og i dag skriver han musik til sit rockband. Begge har de gået sammen til kor og blokfløjtespil i hjembyen Aabenraa.
Günther siger: ” Når jeg arbejder sammen med min søster er det som at vende hjem. Hjem til flerstemmig sang og traditioner, der er et godt miks af den danske og tyske sangtradition”.
Til julekoncerten vil der være en masse kendte sange, som får et rytmisk twist med en guitar og et klassisk præg med Heidi’s sangstemme. Vi skal synge danske julesalmer, christmas carols og nyere sange, som publikum inviteres til at synge med på. Kirkens organist medvirker også ved koncerten.
 
Julemusikken bringer mennesker sammen – vi glæder os til at se mange i Mesing Kirke.
 156heidigargulakandersen.jpg - 418.55 KB


Torsdag den 6. december kl. 19 -  Julekoncert i Veng Kirke

Medvirkende er: Søren Schelling, barytonsanger, Joost Schelling, harpenist, Veng Skolekor, dirigent Petsi Friis Tvørfoss, Veng Koret,  dirigent Anja Rossau.
Søren og Joost Schelling har begge et omfattende koncertvirke, og Søren Schelling holder derudover en række koncertforedrag og operaforællinger .
Programmet er bl.a Britten: A Ceremony of Carols og Julens Sange.

Søren Schelling, barytonsanger, fortæller, forfatter og operaformidler er født i 1977 i Esbjerg. Søren Schelling kom ind på Det Jyske Musikkonservatorium i 2000 og studerede klassisk sang hos Lars Thodberg Bertelsen. Søren Schelling har gennem årene sunget en lang række koncerter både som solist og i korsanmmenhænge, og repertoiret spænder over såvel Lied-genren som opera. Udover et aktivt virke som sanger, holder Søren Schelling en række foredrag, koncertforedrag og operafortællinger og arbejder som operaformidler i flere sammenhænge. Læs mere på www.sørenschelling.dk.

Joost Schelling er født i Holland, men opvokset i Danmark. Han har studeret ved VestjyskMusikkonservatorium med harpe som hovedfag hos Sonja Gislinge. Efter afsluttet diplomeksamen i 1981 supplerede han konservatorie-uddannelsen med studieophold i England samt mesterkurser hos bl.a. David Watkins, Suzanna Mildonian, Susann McDonald og Phia Berghout. 

Joost Schelling arbejder freelance som harpenist og er således travlt beskæftiget i de danske, norske og svenske symfoniorkestre. I årene fra 94-98 fungerede han som soloharpenist i Ålborg Symfoniorkester. Sideløbende med arbejdet som orkestermusiker spiller han en lang række solo– og kammerkoncerter, bl.a. med duoen Pihl & Schelling (www.pihl-schelling.dk) og Den Jyske Harpetrio (www.harpetrio.dk). I to årtier har han desuden undervist i harpe ved musikskolen i Århus.

152sangogharpe.jpg - 1.17 MB

1.Juledag  medvirker Harry Arvidsen, klarinet

side 9 harry arvidsen w.jpg - 47.89 KB

 


    Sognepræst Lise Palstrøm

    Låsbyvej 123, Veng
    8660 Skanderborg
    Mesing Kirke
    og graverkontor

    Præstevejen 14
    8660 Skanderborg

 


    Veng Kirke,
    graverkontor og Sognehuset
    Låsbyvej 80
    8660 Skanderborg    Kontakt

    Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Præst: 86 94 37 33