Musik i kirken

Veng Kirke har en unik akustik. Denne gamle klosterkirke, bygget af massive frådsten, skaber optimal akustik for både klassiske og rytmiske koncerter.

Torsdag den 29. august kl. 19.30 i Veng Kirke

Folkemusikgruppen RASMUS spiller dansk folkemusik fra 1700 tallet.

Rasmus består af:

Ove Andersen, violin, Lars Lilholt, violin, Bent Melvej, violin og bratsch, Michael Sommer, violin, bratsch og oktavviolin og Benny Simmelsgaard, kontrabas.

Folkemusikgruppen RASMUS har genskabt dansk folkemusik fra 1700 tallet. Det startede med en masse gode melodier fra Rasmus Storms nodebog (1760), og senere er det blevet til musik fra alle de andre danske spillemandsbøger fra 1700-tallet: Brødrene Bast, Erik Jensen og mange flere. RASMUS spiller musikken i egne arrangementer for violin og kontrabas, jævnligt krydret med andre strygeinstrumenter.

Læs mere på www.rasmusstorm.dk

159rasmus.jpg - 400.36 KB

 

Pinsedag 2019 spiller Michelle Knudsen trompet til gudstjenesten i Veng kl  11.00.

 Michelle fortæller: Jeg stammer oprindeligt fra Sennels, og startede med at spille cornet i en alder af 7 år. I sommeren 2016 blev jeg færdig med min kandidat på Det Jyske Musikkonservatorium, og i dag spiller jeg Solo- cornet i Århus Brass Band og Es-cornet i Hinnerup Garden. Derudover er jeg bl.a. ansat ved Favrskov Musikskole og Steinerskolen i Århus.

159michelle.jpg - 13.05 KB

Michelle Søndergaard Knudsen fortæller om sig selv:

 Jeg er født i 1987 og stammer oprindeligt fra Sennels og startede med at spille cornet i en alder af syv år. 

 Flere i min familie spiller på messinginstrumenter, så messingmusikken har altid været en del af mit liv.

Jeg spillede i Thisted FDF Orkester fra 1995 og kom i 2003 med i Nordvestjysk Brass Band. I 2007 blev jeg optaget på MGK i Skive, og i 2011 startede jeg på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus med professor Kristian Steenstrup og docent Martin Schuster som lærere.

Jeg har assisteret en del i Prinsens Musikkorps og Slegsviske Musikkorps samt i rigtig mange brass bands, derudover har jeg været medlem af FDFs Landsorkester, Viborg Amts ungdomssymfoniorkester og Det Danske Ungdoms Brass Band.
I foråret 2015 var jeg et halvt år i Oslo for at studere hos Jonas Haltia og Anthony Plogg. 

 Mens jeg var afsted underviste jeg i en del skolekorps og derudover spillede jeg flygelhorn med Oslofjord Brass Band.

I sommeren 2016 blev jeg færdig med min kandidat, og i dag spiller jeg solo cornet i Århus Brass Band og Eb-cornet i Hinnerup Garden, er ansat ved Favrskov Musikskole og Steiner Skolen i Århus hvor jeg underviser i messing og orkester. 

 Derudover underviser jeg også i Hinnerup Garden og hos De Prikkede Messingblæsere i Søften. Lige nu dirigerer jeg Den Jyske Pigegarde og Hinnerup Brass Band. I min fritid er jeg daglig leder af Det Danske Ungdoms Brass Band og bestyrelsesmedlem i Dansk Amatør Orkester Forbunds bestyrelse.     Sognepræst Lise Palstrøm

    Låsbyvej 123, Veng
    8660 Skanderborg
    Mesing Kirke
    og graverkontor

    Præstevejen 14
    8660 Skanderborg

 


    Veng Kirke,
    graverkontor og Sognehuset
    Låsbyvej 80
    8660 Skanderborg    Kontakt

    Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Præst: 86 94 37 33