Sogneindsamling

Søndag en 10. marts. Igen i 2019 er der sogneindsamling i hele landet til fordel for Folkekirkens Nødhjælps store fasteindsamling til verdens mest udsatte. Den ligger søndag den 10. marts – en uge efter Fastelavn og et par dage efter fastelavnsfesterne. Alle kan være med til at gøre en kæmpe forskel ved at give et par timer af sin søndag som indsamler eller ved at have penge klar til indsamlerne. Man kan melde sig som indsamler til sognepræsten. Så vil man få en rute i en af vore landsbyer, der vil kunne klares på et par timer.

Mødestedet er Sognehuset i Veng, hvor man får udleveret sin indsamlingsbøsse og diverse materialer. Når man kommer tilbage til Sognehuset, kan man få sig en mad og noget varmt eller koldt at drikke. Der er også lidt sødt at styrke sig på, mens man får talt pengene op. I år er der ingen morgengudstjeneste som optakt; man møder bare op i Sognehuset kl. 10.

Konfirmanderne er med som indsamlere og går to og to. Minikonfirmanderne er også velkomne sammen med en voksen. Alle andre voksne går én og én eller to og to, som man nu selv synes.

---------------------------- 

Fotos fra tidligere indsamlinger

VI SAMLER HÅB!

Søndag d. 11. marts 2018, samledes der ind i vore landsbyer og kirker til fordel for verdens hjemløse børn. Vil du være med, så meld dig som indsamler til sognepræst Lise Palstrøm. Des flere vi er, des kortere bliver ruterne. En rute tager 1½ - 2 timer.

Foto er fra 2017 indsamlingen

154imgp2917.jpg - 6.89 MB

 Tag godt imod indsamlerne. Vi tager imod kontanter og MobilePay, men man kan også få oplysninger om indbetaling via bankoverførsel eller giro.

154sogneindsamling.jpg - 56.08 KB

Sogneindsamling søndag d. 12. marts 2017 i Veng-Mesing. Der indsamledes 6.294 kr.

Alle indsamlerne glæder sig over den gode modtagelse, vi næsten altid får, når vi kommer rundt og ringer på og beder om et bidrag til verdens fattigste. Vi er en flok af konfirmander, minikonfirmander med familie og voksne fra alle sognenes landsbyer.

Vi kom i alle landsbyerne mellem kl. 11.00 og 13.00. Forrige år var vi i ’top 10’ over sogne, der samlede mest pr. indbygger. Kommer vi også i top i år?

I 2016 var indsamlingen den 13. marts, hvor der indsamledes 6.360 kr. i vore to sogne. I år indsamledes der 6.294 kr. + nogle USdollars + et ukendt beløb via mobil pay.

TAK til alle jer, der var rundt med bøsserne... og TAK til alle jer, der gav et bidrag. Omregnet til mad til børn, kan der bespises 210 børn i en hel måned for beløbet. Så jeres bidrag nytter noget.

imgp2921.jpg - 7.06 MB

Folkekirkens Nødhjælp siger TAK til indsamlerne med et diplom.

imgp2910.jpg - 7.31 MB

Så er man klar til at gå i gang på de 12 ruter.

imgp2914.jpg - 6.74 MB

Resultaterne gøres op. 

imgp2915.jpg - 6.33 MB

imgp2917.jpg - 6.89 MB

imgp2919.jpg - 6.55 MB

Menighedsrådet havde sørget for lidt at drikke og spise efter turen.

 

----------------------

Billederne herunder er fra indsamlingen i 2016.

imgp1678w.jpg - 254.49 KB

imgp1683w.jpg - 277.77 KB

imgp1673w.jpg - 249.95 KB

Alle indsamlerne fik diplom.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musik i kirken

Veng Kirke har en unik akustik. Denne gamle klosterkirke, bygget af massive frådsten, skaber optimal akustik for både klassiske og rytmiske koncerter.

Søndag den 25. november kl. 19.30 - Julekoncert i Mesing Kirke

Musikalske udtryk mødes gennem bror og søster.

Julekoncerten i år er med lokale kræfter. Heidi Gargulak Andersen, som nu har boet i Mesing i godt 3 år vil sammen med sin bror Günther Paulsen, Låsby tage os med på juletur i deres musikalske univers.
Heidi er uddannet som operasanger i Aarhus og har været en meget aktiv og dedikeret korsanger siden hun var barn. Heidi har arbejdet som professionel klassisk sanger indtil for 10 år siden og er i dag kirkesanger i Storring-Stjær Kirker.
Günther har siden sin barndom lavet musik og som teenager begyndte han at spille guitar og faldt for rockmusikken, senere jazzen og i dag skriver han musik til sit rockband. Begge har de gået sammen til kor og blokfløjtespil i hjembyen Aabenraa.
Günther siger: ” Når jeg arbejder sammen med min søster er det som at vende hjem. Hjem til flerstemmig sang og traditioner, der er et godt miks af den danske og tyske sangtradition”.
Til julekoncerten vil der være en masse kendte sange, som får et rytmisk twist med en guitar og et klassisk præg med Heidi’s sangstemme. Vi skal synge danske julesalmer, christmas carols og nyere sange, som publikum inviteres til at synge med på. Kirkens organist medvirker også ved koncerten.
 
Julemusikken bringer mennesker sammen – vi glæder os til at se mange i Mesing Kirke.
 156heidigargulakandersen.jpg - 418.55 KB


Torsdag den 6. december kl. 19 -  Julekoncert i Veng Kirke

Medvirkende er: Søren Schelling, barytonsanger, Joost Schelling, harpenist, Veng Skolekor, dirigent Petsi Friis Tvørfoss, Veng Koret,  dirigent Anja Rossau.
Søren og Joost Schelling har begge et omfattende koncertvirke, og Søren Schelling holder derudover en række koncertforedrag og operaforællinger .
Programmet er bl.a Britten: A Ceremony of Carols og Julens Sange.

Søren Schelling, barytonsanger, fortæller, forfatter og operaformidler er født i 1977 i Esbjerg. Søren Schelling kom ind på Det Jyske Musikkonservatorium i 2000 og studerede klassisk sang hos Lars Thodberg Bertelsen. Søren Schelling har gennem årene sunget en lang række koncerter både som solist og i korsanmmenhænge, og repertoiret spænder over såvel Lied-genren som opera. Udover et aktivt virke som sanger, holder Søren Schelling en række foredrag, koncertforedrag og operafortællinger og arbejder som operaformidler i flere sammenhænge. Læs mere på www.sørenschelling.dk.

Joost Schelling er født i Holland, men opvokset i Danmark. Han har studeret ved VestjyskMusikkonservatorium med harpe som hovedfag hos Sonja Gislinge. Efter afsluttet diplomeksamen i 1981 supplerede han konservatorie-uddannelsen med studieophold i England samt mesterkurser hos bl.a. David Watkins, Suzanna Mildonian, Susann McDonald og Phia Berghout. 

Joost Schelling arbejder freelance som harpenist og er således travlt beskæftiget i de danske, norske og svenske symfoniorkestre. I årene fra 94-98 fungerede han som soloharpenist i Ålborg Symfoniorkester. Sideløbende med arbejdet som orkestermusiker spiller han en lang række solo– og kammerkoncerter, bl.a. med duoen Pihl & Schelling (www.pihl-schelling.dk) og Den Jyske Harpetrio (www.harpetrio.dk). I to årtier har han desuden undervist i harpe ved musikskolen i Århus.

152sangogharpe.jpg - 1.17 MB

1.Juledag  medvirker Harry Arvidsen, klarinet

side 9 harry arvidsen w.jpg - 47.89 KB

 

Sogneeftermiddage og -udflugter

 Rovmordere, tyveknægte og forbryderbander i 1800-tallet

Tirsdag d. 6. november kl. 14-16 - Sognehuset i veng 

Billedforedrag v. historiker og journalist Henning Frandsen.

Handskemagerbanden som huserede på Lolland i midten af 1800-tallet, Albert Simmonds fra Sct. Croix, der fik livstidsstraf for tyveri. Lars Nielsen – ham med de spildte Guds ord på Balle Lars – som begik mord og fik hugget hovedet af i 1858, rovmorderen Anders Sjællænder, som først i tredje forsøg fik hugget hovedet af. Jens Nielsen, der insisterede på – og også – blev henrettet i Horsens Tugthus 1892, for at blive den sidste forbryder, der blev henrettet i Danmark (bortset fra besættelsestidens stikkere), bliver der også plads til i foredraget. Det samme gælder Cort Pedersen, der tabte hele udbyttet – 10-11 øre ved sit første indbrud og siden begik mord, den forarmede og fordrukne Hans Peter Knudsen, som slog sine børn på 5 og 7 år ihjel, og som efter knap 11 år i Horsens Tugthus emigrerede til USA. Barnemordersken Ane Andersdatter, der som den sidste kvinde blev henrettet i 1861. De 11 aftægtsmord 1850-1877. Den kun 20-årige Jens Asger Bech, som tog fusen på de Københavnske ågerkarle og kom fem år i tugthuset.

Gennem disse forbrydere – og andres – skæbner fortælles historien om 1800-tallets Danmark på vrangen. Foredraget vil også komme ind på datidens fattigforsorg, straffesystem og de sociale forhold, herunder det herskende syn på fattigdom, forbrydelse og straf.

156henningfrandsen.jpg - 626.98 KB


Historien om Giro 413. Sunget og fortalt af Karsten Holm, Stjær.

Tirsdag den 5. februar kl. 14-16. Sognehuset i Veng

Karsten Holm synger et udpluk af de elskede Giro413 sange og fortæller historien fra udsendelsens første godt 60 år.

De fleste af os har mange minder og stemningsbilleder om ”Giro413”, hvad enten man er ung eller gammel. ”Giro413” er også duften af varm middagsmad om søndagen, flæskesteg, karbonader eller noget helt tredje.

Statsradiofonien, som Danmarks Radio hed, fik i 1946 en idé om at lave nogle ønskekoncerter i radioen, hvor lytterne kunne samle penge ind til hjælpearbejde blandt de massive flygtningestrømme over hele Europa efter 2. verdenskrigs afslutning. Som tak kunne lytterne få et musikønske opfyldt. Programmet hed: ”Lytternes ønskekoncert på grammofon”. Senere kom Otto Leisner til og fandt på det mundrette navn ”Giro413”, og resten er, som man siger, historie.

Karsten Holm fortæller og synger fra programmets historie fra Aksel Schiøtz, Gustav Winckler og Frans Andersson til Bjørn Tidemann, Kim Larsen og Lars Lilholt. Det bliver en tidsrejse, der strækker sig fra midten af 40´erne til nu.

  157karstenholm.jpg - 3.41 MB

  

Nordkorea. Billedforedrag m tryllekunstner og globetrotter Jesper Grønkjær 

Tirsdag den 5. marts kl. 14-16. Sognehuset i veng

”På tur i verdens strengeste diktaturstat”.

Tryllekunstneren Jesper Grønkjær rejser kloden rundt for at skabe smil. Sidste år hørte vi ham fortælle om ”smil på Dødens Avenue”. Denne gang fortæller han om sin rejse til den lukkede diktaturstat Nordkorea. Planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land og dér sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere.

Ved ankomsten blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Han blev frataget sit pas og om aftenen lukket inde på hotellet. Han måtte hverken tale med eller fotografere lokalbefolkningen, men blev hver dag fragtet rundt til statslige monumenter, der alle hyldede Kim-dynastiets ledere.

Foredraget er en unik førstehåndsberetning fra et gådefuldt, mystisk og lukket land, møder og samtaler med afhoppere om deres liv og flugt og historisk indblik i en helt anden verden.

157nordkorea.jpg - 199.22 KB

Tirsdag d. 2. april - Om sommerens sogneudflugt – Se mere i SOGNET 158


 Provstirejse til passionsfestspillene i Oberammergau 2020

I samarbejde med Stilling Sogn arrangerer Skanderborg Provsti en rejse til denne helt specielle begivenhed. Udover passionsspil byder turen også på spændende besøg, f.eks. Eisenach, Wartburg, Bamberg og Garmisch Partenkirchen.

Det bliver en 6 dages tur med luksusbus den 22.-27. august 2020.

Turarrangør - Adm. leder ved Stilling Kirke, Poul Raaby – tidl. rejseleder.                                                          

Pris: Kr. 8.400 - 9.100 afhængig af overnatningskategori i Oberammergau. Prisen inkluderer stort set det hele: Transport i 4 stjernet langtursbus, div. udflugter og entreer, 2 overnatninger i selve Oberammergau by, 3 øvrige overnatninger (tillæg for enkeltværelse), 5 x morgenmad og 5 x aftensmad.

Tilmelding og yderligere information - Poul Raaby, 2343 1751, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 Historien om Passionsspillene -  Siden år 1634 har hele Oberammergau bys befolkning i det smukke sydtyske Bayern i nutiden hvert 10. år opført Jesu lidelseshistorie. En professionel og fantastisk opsætning, som hver gang ses af mere end ½ mio. mennesker fra hele verden!

oberammergau.png - 297.97 KB

 -----------------------------------

Tidligere udflugter og sogneeftermiddage


SOGNEUDFLUGT TIL ALS 16. august 2018

154als.jpg - 65.93 KB

Tak til alle 60 veloplagte deltagere i årets sogneudflugt til Als og omegn - herligt at Anders Brandt hjalp os med at møde nogle af de fine steder og engagerede lokale ildsjæle fra politikere til frivillige. Borgmester Erik Lauritzen, Augustenborg-ekspert Thora, formand Asta og kumpaner på Nygård og Jesper Kock i det Sønderjyske Hus. Nu ved vi, hvordan snysk og brøtårte smager.

 

39468518_1273942556070680_1036354099328581632_n.jpg - 97.01 KB

39453980_1273942499404019_1992636844184961024_n.jpg - 60.99 KB

 Modtagelse i byrådssalen

20180816_121536.jpg - 2.37 MB

39302009_1273942652737337_8482252507689517056_n.jpg - 72.55 KB

Forkosten i Det Sønderjyske Hus bestod af snyx og brøtårte

39258892_1273942729403996_6185199698802900992_n.jpg - 84.23 KB

Augustenborg slot39283010_1273942782737324_8747571913376661504_n.jpg - 57.99 KB

Augustenborg slot og slotskirken

20180816_153817.jpg - 3.83 MB


20180816_165300.jpg - 3.31 MB

Nygård skov, hvor eftermiddagskaffen serveredes.

20180816_165218.jpg - 6.79 MB


39298785_1273943616070574_2481710834674302976_n.jpg - 57.63 KB


 

 

20180816_184649.jpg - 4.05 MB

Broager kirke. Sct. Jørgen nedlægger Dragen i baggrunden


Tirsdag d. 4. september KL. 14-16.

GALILÆIS KIKKERTGalileo Galilæi fik ikke en kætterdom på halsen, fordi han rokkede ved det gamle verdensbillede. Han blev først indklaget for inkvisitionen i 1633, da han lagde sig ud med pave Urban VIII.

Hør beretningen om denne mærkelige, stædige mand fortalt som en spændende historie om en person, der gav anledning til et paradigmeskifte. Hvad var det, Galilæi så i sin kikkert? Hvorfor var det så farligt?
Fortælling v/ Peter Værum, fortæller, organist og præst.

156petervaerum.jpg - 295.58 KB

Tirsdag d. 2. oktober kl. 14-16.

PRÆSTEPAR I SCHWEIZ. Om dansk kirke i udlandet, om at være født i Veng, blive biskop på Fyn og meget andet.

Kresten Drejergaard, tidligere biskop, drog efter nogle travle år i Odense og i Fyens Stift sammen med sin hustru, Inger Merete, til Schweiz for at være præstepar i den danske kirke, netop som vi havde indbudt ham til en sogneeftermiddag. Det kunne ikke nås, men nu tager vi og Kresten Drejergaard revanche. Vi kommer i godt selskab – og helt sikkert langt omkring denne eftermiddag, hvor han kommer tilbage til sit fødesogn.

156drejergaards.jpg - 44.06 KB

Tirsdag d. 6. november kl. 14-16. 

Rovmordere, tyveknægte og forbryderbander i 1800-tallet

Billedforedrag v. historiker og journalist Henning Frandsen.

Handskemagerbanden som huserede på Lolland i midten af 1800-tallet, Albert Simmonds fra Sct. Croix, der fik livstidsstraf for tyveri. Lars Nielsen – ham med de spildte Guds ord på Balle Lars – som begik mord og fik hugget hovedet af i 1858, rovmorderen Anders Sjællænder, som først i tredje forsøg fik hugget hovedet af. Jens Nielsen, der insisterede på – og også – blev henrettet i Horsens Tugthus 1892, for at blive den sidste forbryder, der blev henrettet i Danmark (bortset fra besættelsestidens stikkere), bliver der også plads til i foredraget. Det samme gælder Cort Pedersen, der tabte hele udbyttet – 10-11 øre ved sit første indbrud og siden begik mord, den forarmede og fordrukne Hans Peter Knudsen, som slog sine børn på 5 og 7 år ihjel, og som efter knap 11 år i Horsens Tugthus emigrerede til USA. Barnemordersken Ane Andersdatter, der som den sidste kvinde blev henrettet i 1861. De 11 aftægtsmord 1850-1877. Den kun 20-årige Jens Asger Bech, som tog fusen på de Københavnske ågerkarle og kom fem år i tugthuset.

Gennem disse forbrydere – og andres – skæbner fortælles historien om 1800-tallets Danmark på vrangen. Foredraget vil også komme ind på datidens fattigforsorg, straffesystem og de sociale forhold, herunder det herskende syn på fattigdom, forbrydelse og straf.

156henning frandsen.jpg - 626.98 KB


Gudstjenester

Krybbespil & Lucia, fællessang og juleaften.

Efter gudstjenesterne i Veng og Mesing 1. søndag i advent, hvor vi fejrer kirkens nytår, vil kirken også være repræsenteret på Julemarkedet i Hårby. Her glæder vi os til at kunne give ’et ord’, fortælle om kirken her hos os – eller svare på spørgsmål fra markedsgæsterne om det, det hele begyndte med.

Skolens kor er med til årets adventskoncert i Veng Kirke, torsdag d. 6. december og allerede ugen efter, torsdag d. 13. december, er det Luciadag, og hvor konfirmanderne traditionen tro vil bære lys ind i kirken til gudstjenesten, der begynder kl. 17.00 i Veng Kirke. I løbet af gudstjenesten vil minikonfirmanderne opføre årets krybbespil, hvor Veng Kirke for en stund bliver forvandlet til Betlehem og omegn. Efter gudstjenesten serveres der varm suppe til alle i Sognehuset med lidt frugt til dessert. Vi er mange, der glæder os.

157lucia.jpg - 102.92 KB

Julen er også til fællessang.Dagen før juleaften synger vi julen ind i Veng Kirke, juleaften er der gudstjeneste i begge kirker, juledag i Veng og julesøndag i Mesing, hvor vi har mulighed for at ønske hinanden godt nytår. Glædelig advent.

I år falder Juleaften på en mandag, så derfor er Lillejuleaften 4. søndag i advent . Det vil vi fejre med at synge julen ind søndag eftermiddag, sådan at vi kan indlede julen med en lille omgang fællessang. Det er igen i Veng Kirke, og det er søndag d. 23. december kl. 16.00 – tag bare naboen med!


KYNDELMISSE

Lørdag den 2. februar kl. 1700. Konfirmanderne forbereder og afvikler igen Kyndelmissegudstjenesten i Veng, den 2. februar. I år er det en lørdag, det er som altid kl. 17.00 – og der indbydes til suppe i Sognehuset efter gudstjenesten, hvor man også kan få lejlighed til at se og høre om konfirmandernes værker, der indgår i gudstjenesten. Konfirmanderne arbejder lørdagen før med fotografering ud fra temaet lys og mørke i en workshop med fotograf og fotokunstner.

 -------------------------------------------

3. september  kl. 11.00 Høstgudstjeneste og jubilæum i Veng Kirke

I sommeren 1993 spillede organist Pia Bech Pedersen til sin første gudstjeneste i Veng og Mesing kirker, og siden blev hun også tilknyttet Blegind og Adslev kirker. Nu er det 25 år siden, og vi kan få lejlighed til at fejre hendes jubilæum i tak til, at det daværende menighedsråd ansatte så dygtig en organist.

Samme sommer blev også kirkesanger Gert Bonde Nielsen fastansat i kirkesangerteamet efter at have vikarieret i flere år, og han kan derfor også fejre 25 års jubilæum ved kirkerne. Gert har også fra tid til anden sunget med sine kor i kirken, så vi har megen vellyd at takke for.

I forbindelse med høstgudstjenesten i Veng, søndag d. 23. september, ønskede vi både Pia og Gert – og os selv i menigheden – TIL LYKKE med jubilæet, og menighedsrådet indbød alle til fejringen ved den efterfølgende kirkefrokost.

img_2500.jpg - 2.07 MB

Dåbsbarnet Emma bæres ind efterfulgt af de kommende konfirmander med høstgaverne

img_2501.jpg - 2.18 MB

 img_2502.jpg - 1.95 MB

 Høstgaverne bæres ind af de kommende konfirmander.

img_2504.jpg - 2.74 MB

img_2506.jpg - 2.86 MB

Efter gudstjenesten bliver høstgaverne afleveret til Præstehaven i Hørning til glæde for de ældre

img_2522.jpg - 1.88 MB

Organist ved Veng og Mesing Kirker Pia Bech Pedersen var den ene af dagens to 25 års jubilarer

img_2523.jpg - 1.98 MB

Kirkesanger Gert Bonde Nielsen var den anden, der kunne fejre 25 års jubilæum ved Veng Kirke

 

30. september kl. 19.00 Høstgudstjeneste i Mesing Kirke 

Marken er mejet – og høet er høstet! Sådan synger vi, og i år har det været helt omvendt af sidste år: Kunne vi dog bare have delt sidste sommers regn med denne sommers tørke, men vejret er vi ikke Herrer over. Vi kan glæde os over de mange dygtige landmænd, der med deres ekspertise og teknologiske hjælpemidler formår at få det bedste ud af høsten trods tørken.

Kærlighed til det danske landskabs skønhed og villighed til at dyrkes, håb om at vi får høst alligevel og tro på ham, der lader det hele vokse og gro. Den treklang spiller med, når vi i kirkerne fejrer høst. Ikke bare kornhøst, men selve livets frugtbarhed og naturens ødselhed.

 I kirken kalder vi også denne tid fra begyndelsen af september til først i oktober for SKABELSESTID. Det er tiden, hvor vi kan minde os selv og hinanden om at huske at glæde os – og sige TAK. Skabelsestiden kommer til udtryk i gudstjenesterne – især den årlige friluftsgudstjeneste i Nr. Vissing  (9. september kl. 14) i Kirkegårds dejlige have hos familien Nør Østbjerg og til høstgudstjeneste i både Veng og Mesing kirker, hvor konfirmander og minikonfirmander traditionen tro bærer høstgaver i form af blomster, frugt og grønt ind i kirken til efterfølgende glæde for beboerne på plejecentret Præstehaven i Hørning.

152hstgudstj.jpg - 5.15 MB

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siden sidst

Tro, håb & kærlighed – og HØST!

9. september kl. 14.00 - Friluftsgudstjeneste i Nørre Vising, Låsbyvej 159

Kim Hansen ledsager sangen på trompet

kim hansen a.jpg - 30.15 KB

Friluftsgudstjeneste

2017-06-21 17.45.48 1.jpg - 1.14 MB

Friluftsgudstjeneste

Har I set KFUM-spejdernes flotte bålhytte?

Ellers har I chancen til sognenes forsommergudstjeneste i det fri.

Søndag d. 17. juni kl. 11.00 fejrer vi sommerens komme med friluftsgudstjeneste på Veng-spejdernes grund ved Borgernes Hus. Man kan parkere ved Borgernes Hus, eller, hvis man vil tættere på, kan man køre ind ad spejdernes indkørsel.

Gudstjenesten er kl. 11.00, og vi håber, I tager madkurven med, så vi kan spise sammen i det grønne. Efter gudstjenesten vil der være fortælling om bålhytte-projektet. Der vil også være mulighed for at høre om hvem og hvad, KFUM-spejderne i Veng er.

Musikken leveres af Michelle Knudsen på trompet.                                                    Foto: Esben Overgaard og Brian Sprogø

blhytten.jpg - 59.51 KB

PÅSKEMÅLTID - skærtorsdag aften 

 torsdag 29. marts 2018 kl. 18.30 i Veng Kirke

 Fællesskab – det er når vi spiser sammen!

 Skærtorsdag gør vi i Veng-Mesing ligesom Jesus og hans disciple: finder et sted at spise sammen i anledning af påsken og dens budskab om befrielse og fællesskab.

Menuen er fast, vi indleder med et kogt æg, derefter får vi ”bitre urter”, som vi i vore dage ville kalde grøn salat; så får vi stegt lam og nybagt brød – og som regel er der en smule frugt på bordet som pynt og dessert.

Når vi fejrer Skærtorsdag med et påskemåltid, opstår der et ’menighedens fællesskab’, hvad enten vi på forhånd kender hinanden eller ej. For en gangs skyld kan vi nemlig tillade os at tale med hinanden ind imellem undervejs i gudstjenesten/måltidet; vi kan være stille sammen, uden det bliver pinligt. Vi kan synge sammen, læse op i kor, skåle sammen i vin, i vand eller i saft, vi kan høre påskens fortællinger læst op, og vi kan dele nadveren med hinanden, når brødet og kalken går rundt.

Vel mødt til Skærtorsdags påskemåltid.

154pskemltid.jpg - 497.12 KB

Det sker

FILMSTUDIEKREDS - 

Torsdag 6. september, onsdag 3. oktober, onsdag 7. november i Sognehuset i Veng

 

154film.jpg - 41.59 KB

Kender du det? En god film gik kun få dage i biografen, og du nåede det ikke! Eller du så en god film og havde ikke nogen at diskutere den med? Dét vil vi gerne råde bod på i sognenes filmstudiekreds. Der findes så mange gode film, der rejser en mængde spørgsmål, der er smukke og intense eller rå og uafrystelige. Nogle af dem vil vi se og tale om. 

På nuværende tidspunkt er filmstudiekredsen i fuld gang med sæsonens film og samtaler. Vi har set ”Strings”, ”The Mighty”, ”Luther” og ”Livet er smukt” og skal se flere film om mange af eksistensens hjørner.

De næste gange er onsdag den 7. november kl. 19.30,  tirsdag den 8. januar kl. 19.30 og onsdag den 6. februar kl. 19.30-22.00. Vil du ikke gå glip af kommende gode film og en samtale om dem, kan man tilmelde sig hos sognepræsten.

 

Konfirmand-messe - Min, din, vores fest – igen og igen

Hold forbruget nede af hensyn til miljøet og pengepungen.

Onsdag d. 23. januar kl. 17-20!

Alle har ret til en fantastisk konfirmations­dag. En konfirmationsfest kan dog hurtig blive et uoverskueligt projekt med alt for meget, der kun skal bruges én gang og et budget, der løber løbsk. Præsterne afholder i samarbejde med frivillige en konfirmand­messe til januar og igen i marts.

Her kan årets konfirmander komme og ”leje” sin kjole/jakke & bukser og få en masse gode idéer og inspiration til indbydelser, borddæk­ning, blomster, håropsætning m.m. OG sam­tidig støtte en god sag, hvor overskuddet går til konfirmationshjælp til trængte familier.

Man betaler et symbolsk beløb på 100 kr. i ”leje” for tøjet og forpligter sig til at aflevere det rent efter festen, så tøjet kan genbruges af andre konfirmander. Der er masser af tøj til både piger og drenge i en utrolig høj kvalitet. Tøjet er doneret af både private og forretninger, og meget af det er ganske nyt.

Det bedste ved projektet er, at man som kon­firmand OGSÅ er med til at passe på miljøet, da tøjet jo netop bliver brugt igen og igen.

Konfirmationsmessen finder sted onsdag d. 23. januar kl. 17-20 i Pavillon 5, Landsbyen Sølund, Dyrehaven 10, 8660 Skanderborg.

Vil man kigge igen senere, har vi også åben tirsdag 12. marts kl. 17-20.

Vi modtager stadig gerne konfirmations­tøj. Især fra sidste og forrige år. Så hvis du vil give din eller dit barns kjole eller konfirmationstøj til et godt formål, der både gavner miljøet og andre konfirmander, kan du aflevere tøjet hos præsten, i Sognehuset eller i Sognegården i Hørning.

 

Gudstjenester på Præstehaven

Mandag 24. december kl. 11.00

Torsdag 24. januar kl. 14.30

Torsdag 21. februar kl. 14.30

 

Samværsgruppen – for mennesker, der har mistet

Sognegården i Hørning den første onsdag i hver måned kl. 14.00-16.00

 

 

 

 

 

 

 

 


Underkategorier


    Sognepræst Lise Palstrøm

    Låsbyvej 123, Veng
    8660 Skanderborg
    Mesing Kirke
    og graverkontor

    Præstevejen 14
    8660 Skanderborg

 


    Veng Kirke,
    graverkontor og Sognehuset
    Låsbyvej 80
    8660 Skanderborg    Kontakt

    Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Præst: 86 94 37 33