Sognehus

SOGNEHUSETS 25 ÅRS JUBILÆUM

Søndag d. 25. juni kl. 11.00. I januar var det 25 år siden, Sognehuset i Veng blev indviet efter mange års planlægning og diskussion. Birthe Gammelgaard var formand for menighedsrådet og vil til kirkefrokosten efter gudstjenesten fortælle om den spændende og svære tid. Sognehuset fik hurtigt utrolig stor betydning for kirkelivet i vore sogne, og i dag kan vi slet ikke undvære det. Vi ved altid, at vi har et sted at være til undervisning og kirkelige arrangementer, ligesom sognets foreninger kan låne det kvit og frit.

FESTGUDSTJENESTE OG INDVIELSE AF ÅBYKRUCIFIKSET - 

Nationalmuseets Kirsten Trampedach var i april på besøg for at finde et egnet sted til ophængning af den smukke kopi af Åby-krucifikset, sognet har fået i gave. Flere gange måtte hun konstatere, at det oprindelige, fint glittede kalklag var intakt under kirkekalken, men det lykkedes omsider at finde et sted, hvor der havde været reparationer og derfor ikke var spor af det oprindelige kalklag. Til festgudstjenesten søndag d. 25. juni bliver krucifikset taget i brug. Efter gudstjenesten er der kirkefrokost i Sognehuset, hvis 25 års jubilæum vi fejrer samme dag.

 

imgp0474.jpg - 6.81 MB

Sognehuset i Veng blev opført i 1992. Med Sognehuset blev der skabt gode rammer omkring Veng og Mesing sognes folkelige aktiviteter. Her er der plads til fællesspisning efter gudstjenester, kirkelig undervisning, møder og arrangementer.


Udlån af Sognehuset
I det omfang, Sognehuset er ledigt, kan det udlånes (der betales ingen leje) til folkelige møder og arrangementer for Veng og Mesing sogne.
Sognehuset kan ikke udlånes/udlejes til foreningsfester eller private sammenkomster.
Sognehuset kan ikke udlånes til benyttelse i kirketiden, med mindre arrangementet har forbindelse med gudstjenesten.
Ønsker man at låne Sognehuset, sker henvendelse til kirkegårdskontoret - tlf. 86 94 61 07.


    Sognepræst Lise Palstrøm

    Låsbyvej 123, Veng
    8660 Skanderborg
    Mesing Kirke
    og graverkontor

    Præstevejen 14
    8660 Skanderborg

 


    Veng Kirke,
    graverkontor og Sognehuset
    Låsbyvej 80
    8660 Skanderborg    Kontakt

    Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
    Præst: 86 94 37 33