155vengkirketarnflemmingrandel.jpg - 2.22 MB

164minikonfirmanderneitrnet.jpg - 290.23 KB

Minikonfirmander i 2019 i Veng Kirkes tårn

Minikonfirmander

Det er de GRØNNE børn fra skolen, der får tilbud om at blive minikonfirmand og være med til at udforske kirken og kirkegården, lytte, lege og ’smage’ på kirken og dens fortællinger. Indbydelsen er blevet delt ud på skolen, og alle kan tilmelde sig til sognepræsten.

Har du lyst til at komme op på kirkens loft og se kirkehvælvingerne ovenfra? Eller komme op i kirketårnet og se ud over byen og markerne?

Har du lyst til at komme ned i krypten og finde ud af, hvor hunden ligger begravet?

Så skal du være minikonfirmand! Det kan du blive, hvis du går i 3. klasse/GRØN på Veng Skole. Du får også nogle af verdens bedste fortællinger og kan være med til at fortælle dem videre med optrin og krybbespil i kirken.

 Du får en indbydelse på skolen lige efter sommerferien.

Foto: Udsigten fra klokketårnet i Veng er fotograferet af Flemming Randel

Hvert år tilbyder Veng-Mesing sogne minikonfirmandundervisning til børn på 3. eller 4. klassetrin. Det foregår for det meste i Sognehuset efter skoletid, hvor vi spiser sammen, lytter, leger, undersøger, fremstiller, synger, skærer og snitter på livet løs og derigennem får kirke og kristendom ind under huden.

Minikonfirmanderne medvirker af og til ved gudstjenesten og opfører hvert år i adventstiden krybbespil for alle i sognene.

Minikonfirmandundervisning har fundet sted i tyve år - og vi har ingen planer om at ændre på det!

Børn på 3. klassetrin modtager hvert år i august en indbydelse fra sognepræsten gennem Veng Skole. Man er velkommen til at rette henvendelse til sognepræsten, hvis man vil vide mere.

I år bliver det skiftevis tirsdage og torsdage, minikonfirmanderne mødes efter skoletid.

Skoleskema og bustider gør det lidt kort, så derfor suppleres der med nogle lørdage, så vi alligevel kan nå alt det, vi gerne vil: på opdagelse i kirken, forme figurer og få dem brændt i ovnen, kirkeløb, krybbespil og alt det andet om kirke og kristentro, fester og højtider.

Går man i GRØN eller er man rullet til BLÅ og ikke har været minikonfirmand, har man muligheden for at blive minikonfirmand i denne sæson. Indbydelserne bliver delt ud på skolen i uge 33-34, og vi mødes normalt første gang sidst i august.

minikonfirmandernes symboler.jpg - 64.41 KB

De kreative minikonfirmander fremstillede i efteråret 2014 kirkens symboler i brændt modellervoks.

minikonfirmand 2014.jpg - 115.25 KB

Krybbespillet i 2013

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33