Konfirmationer

 

  

Vores faste rutine med konfirmation på Bededag og 4. søndag efter påske kan ikke længere gennemføres pga. regeringens afskaffelse af Bededag som Helligdag og fridag.

De kommende år ser derfor lidt anderledes ud, idet Bededagskonfirmation flyttes til lørdag, dagen efter.

 

KONFIRMATIONER 2024

Veng Kirke lørdag d. 27. april kl. 11.00

Mesing Kirke søndag d. 28. april kl. 11.00

 

KONFIRMATIONER 2025

Mesing Kirke lørdag d. 17. maj kl. 11.00

Veng Kirke søndag d. 18. maj kl. 11.00

 

Konfirmander i Veng 7. maj 2023

Alex Inukkuluk Kristoffersen

August Schou Jørgensen 

Elias Sean Hougaard Jørgensen

Laust Sønderskov Lykke    

Malthe Mogens Hagen Mogensen

Noah Stiller Christiansen 

Sophie Elizabeth Tronier

Theis Møller Nielsen       

Tristan Noe Høi              

Villads Sloth Gajda         

 

Konfirmander i Mesing Bededag,

  1. maj 2023

Aya Emilie Lyk Pedersen

Frida Elmgaard                         

Laust Winther Lauridsen                           

Maja Hedegaard Jensen  

Malou Mouritzsen

Mathilde Pathuel Lykke Pedersen 

 

Lucia

Krybbespil og Lucia

Onsdag 13. december kl. 19.00.  LUCIA og julekoncert i Veng.

Efter adventskoncerten i Mesing den 30. november kan vi glæde os til julekoncerten i Veng på Luciadag, onsdag den 13. december kl. 19.00.

Det lille, seje konfirmandhold bærer lys ind i kirken – og sammen synger vi koncerten i gang med en salme om advent, jul, lys og håb. Veng Skoles kor og Vengkoret vil herefter bidrage med deres advents- og julefavoritter under ledelse af Petsi Friis Tvørfoss.

Alle er velkomne.   

                              

Gensyn fra tidligere års Lucia: Flemming Randel, Helle Lambertsen og Erna Bachmann: 2013 og 2015

imgp1385w.jpg - 206.46 KB

imgp1380w.jpg - 189.18 KB

imgp1370wprdikestol.jpg - 198.36 KB

imgp1391w.jpg - 250.80 KB

De følgende billeder er taget af Flemming Randel

img_8624flemmingrandel.jpg - 192.38 KB

img_8630flemmingrandel.jpg - 175.72 KB

img_8633flemmingrandel.jpg - 226.84 KB

img_8638flemmingrandel.jpg - 74.05 KB

Billedet herunder er fra Veng skoles luciaoptog

img_8669flemmingrandel.jpg - 164.41 KB

De næste billeder er fra generalprøven i kirken. Foto: Erna Bachmann

 imgp1356wskolekor.jpg - 254.57 KB

Veng skoles nye kor med korleder Petsi Friis Tvørfoss.

 imgp1362wvedag.jpg - 215.39 KB

 En kvartet af ungersvende på skolens dramahold.

Sogneindsamling

Sogneindsamling  søndag 10. marts 2024 kl. 12-15

Veng-Mesing sogne har god tradition for at samle ind for at forbedre livsvilkår for mennesker i verdens brændpunkter. Det vil vi også gøre i 2024. I år vil vi samle ind i tidsrummet mellem kl. 12 og kl. 15.

Hvad går hjælpen til?

I 2024 samler Folkekirkens Nødhjælp ind til mennesker, som rammes af katastrofer. Det kan være klimakatastrofer i Malawi, krigen i Ukraine, krigen i Israel/Palæstina, oversvømmelserne i Sydsudan eller tørken på Afrikas Horn.

Det er lige dér, midt i katastrofen, at udsatte mennesker har brug for akut nødhjælp for at overleve.

Vi uddeler blandt andet mad, varme tæpper, et sikkert sted at bo eller penge, så de ramte selv kan bestemme, hvad de har brug for. Hjælpen kan betyde forskellen på liv og død.

Gode grunde til at melde dig som indsamler

  1. Konfirmandholdet i år er for få til at dække alle landsbyerne i De 7 Dale på egen hånd.
  2. Du planter et træ. For hver indsamler, der melder sig, planter vi et træ i Malawi. Det er et af de lande, der er hårdest ramt af både sultkatastrofe og klimakrise.
  3. Du får tid med dine nærmeste. Hvad med at samle ind sammen med en, du holder af? Det kunne f.eks. være din kæreste, dit barn, din mor eller måske den ven, du ser alt for sjældent?
  4. Du ser din by fra nye vinkler. Du vælger selv, hvilken indsamlingsrute, du vil gå. Så hvad med at benytte anledningen til at komme ud og lære din by lidt bedre at kende?

              

  

10.753 kroner indsamledes der Søndag den 12. marts 2023

 

 

Musik i kirken

Adventskoncert i Mesing - torsdag d. 30. november 2023 kl. 19.30

Sopran Anja Rossau synger dejlige kendte og ukendte sange om julen og dens kristne budskab til os alle. Troen, håbet, forventningen og næstekærligheden er i højsædet ved aftenens koncert, så vi alle kan komme i den helt rigtige julestemning op til første søndag i advent.

     Anja Rossau er uddannet operasanger ved The Royal Academy of Music i London og har turneret i det meste af verden, inden hun vendte hjem til Danmark. Hun nyder at blande genrer, så ved aftenens koncert vil der være forskellig slags musik repræsenteret - ikke kun klassisk.

     Med sig har hun den dygtige tyske pianist Michael Blume, som Anja ofte arbejder sammen med. Michael arbejder som både pianist og organist, så koncerten vil blive flot ledet af ham.

     Publikum bliver selvfølgelig heller ikke snydt for muligheden for at synge med på en julesalme eller to, så vi alle kan få rørt stemmebåndene lidt.

     Der er gratis adgang og alle er velkommen. Efter koncerten inviterer Menighedsrådet på gløgg og æbleskiver i Forsamlingshuset.

Onsdag 13. december kl. 19.00. LUCIA og julekoncert i Veng.

Efter adventskoncerten i Mesing den 30. november kan vi glæde os til julekoncerten i Veng på Luciadag, onsdag den 13. december kl. 19.00.

Det lille, seje konfirmandhold bærer lys ind i kirken – og sammen synger vi koncerten i gang med en salme om advent, jul, lys og håb. Veng Skoles kor og Vengkoret vil herefter bidrage med deres advents- og julefavoritter under ledelse af Petsi Friis Tvørfoss.

Alle er velkomne.   

                                 Luciadag  for 10 år siden - i 2013. (Foto Erna Bachmann)

 

Søndag 10. marts kl. 16.00. Forårskoncert i Veng Kirke

Skanderborg Kammerkor besøger Veng Kirke i anledning af, at det i 2024 er 125 år siden Kaj Munk blev født, og 80 år siden han blev likvideret og smidt i grøften ved Hørbylunde bakker ved Silkeborg.

”Navigare Necesse …” Det er titlen på en række digte, skrevet af Kaj Munk i 1940.  Et digt pr. måned blev offentliggjort i Berlingske Tidende. I 1941 blev de udgivet i en redigeret udgave i bogform. Digtene beskriver den danske natur – og i stigende grad behovet for at gøre modstand mod den tyske besættelse.

 Kaj Munk var en spændende og kontrastfyldt person, der fra krigens begyndelse gjorde alt, hvad han kunne for at opildne den danske befolkning til modstand – og dermed satte han den tyske censur på konstant overarbejde.

Til sidst blev det tyskerne for meget, og han blev hentet i sit hjem i Vedersø og likvideret.

 Skanderborg Kammerkor synger digtene, der er sat i musik af Erling Kullberg. Ingelise Flensted-Jensen fortæller om digtene. Dirigent Niels Bo Emgren leder koret. Der vil også være fællessang af Kaj Munks kendte sange.

 

 

Sogneeftermiddage og -udflugter

  Tirsdag den 6. februar kl. 14 - ”På tur til den yderste ø og det inderste rum” 

Sognepræst Lise Palstrøm om studietur

Om den skotske ø Iona, der også kaldes ”et tyndt sted”, fordi afstanden mellem himmel og jord næsten ophæves. Efter en helt fantastisk studietur til Iona Abbey glæder sognepræsten sig til at dele nogle af de mange oplevelser og indtryk fra landet, men især fra øen, klostret og naturen på Hebriderne, som øen er en del af. Den keltiske tradition lever stadig og er et bekendtskab værd både på det ydre og indre plan.                                         ( Fotos: Lise Palstrøm)

        

  

 

Tirsdag 5. marts 2024 kl. 14.00 - "Nyt håb til de håbløse"

Vi kender alle spedalskhed fra bibelhistorien. Og her hos os er sygdommen heldigvis blevet udryddet. Derfor ved mange ikke, at spedalskhed stadig florerer i mange lande – heriblandt Indien og Bangladesh. I 75 år har Spedalskhedsmissionen i Danmark arbejdet for at helbrede og lindre, og der ER også sket store fremskridt. Men der mangler meget endnu…

Tidl. missionær Filip Engsig-Karup fra Sorring er bestyrelsesmedlem i Spedalskhedsmissionen i Danmark. Han og hans familie har boet tæt op ad et af verdens største spedalskhedshospitaler i Bangladesh og besøger det igen i december 2023.  Tirsdag den 5. marts 2024 vil han fortælle sidste nyt om den frygtelige sygdom, hvordan den bekæmpes, og hvordan projektet skaber nyt liv og håb for de smittede.

Spedalskhedsmissionen i Danmark er en del af et større internationalt fællesskab: TLMI (The Leprosy Mission International). Det betyder, at selvom deres arbejde i Danmark ikke nødvendigvis er så stort, er de dog alligevel med på den internationale scene, når der er tale om bekæmpelse af spedalskhed og de følgevirkninger, der er af sygdommen ud over verden.

Samtidig betyder det også, at de i fællesskab kan løfte projekter, som en mindre dansk forening

ellers ikke ville være i stand til at løfte alene. Foreningens egne projekter finder sted i Bangladesh.

Spedalskhedsmissionen mål er at udrydde årsagerne til og konsekvenserne af spedalskhed, ja, faktisk at udrydde sygdommen helt!

              

  

Underkategorier

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33