Sæsonen begynder tirsdag d. 5. september 2023 

i Sognehuset i Veng kl. 14.00.

med besøg af Birgitte Bech, der vil fortælle om Erik Heides kirkekunst.
Det er Erik Heide, der står bag udsmykningen af Veng Kirke, da østvinduet blev åbnet og kirken renoveret for 20 år siden, men han har lavet megen spændende kirkekunst over hele landet.

Birgitte Bech er kunsthistoriker og teolog og står bag den spændende side om kirkekunst: https://kirkekunst.net/ hvor man kan se noget af hendes arbejde. Birgitte Bech er en erfaren formidler med øjenåbnende teologiske og kunsthistoriske perspektiver.

 

Tirsdag d. 7. marts kl. 14.00  

Ivar Brændgaard om Ukrainas skæbneår 

– en stat sammentømret i blod eller en stat i langsom undergang.

 Hvorfor er Rusland og Ukraina - to broderfolk – i krig? Ukraina var der før Rusland og er den slaviske ortodoksis vugge, men gik under i 1241. Derefter en omtumlet tilværelse i århundreder, hvor en svensk konge kom til at forårsage, at Ukraina kom ind under Rusland i 300 år. Selvstændig siden 1991, men med store demokratiproblemer. Landet har været oligarkstyret de allerfleste år, indtil befolkningen fik nok og valgte komikeren Volodymir Zelenskyj til præsident.


Få 1200 års historisk rids til forståelse af den forfærdelige og fastlåste situation. Hør om Hitlers og Stalins forfærdelige overgreb på ukrainerne, som nu får dem til at kæmpe desperat for ikke at blive underkuet og nedværdiget igen. Hør om den kirkelige situation, hvor halvdelen af landets befolkning går i de russisk-ortodokse kirker, styret fra Moskva, og den anden halvdel af befolkningen går i de ukrainsk-ortodokse kirker, hvilket skaber intens splid.


Få en vurdering af den aktuelle situation og fremtidsudsigterne.
Ivar Brændgaard er uddannet sprogofficer i russisk og polsk og har fulgt med i udviklingen i det gamle Sovjetunionen i 50 år.

  

 

Tirsdag den 11. april kl. 14.00 - 16.00 i Sognehuset

Grundet ”den stille uge”, dagene før påske, er april måneds sogneeftermiddag udskudt til efter påske. Pensionistforeningen og sogneeftermiddagen fusionerer denne eftermiddag, så vi både får musik og nyt om sogneudflugten. Denne dag skal man altså ikke selv have kage med til kaffen. Der vil blive taget imod tilmelding til årets udflugt, som vil finde sted

tirsdag d. 15. august kl. 8.30-18.30.

 

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33