Tirsdag den 6. februar kl. 14 - ”På tur til den yderste ø og det inderste rum” 

Sognepræst Lise Palstrøm om studietur

Om den skotske ø Iona, der også kaldes ”et tyndt sted”, fordi afstanden mellem himmel og jord næsten ophæves. Efter en helt fantastisk studietur til Iona Abbey glæder sognepræsten sig til at dele nogle af de mange oplevelser og indtryk fra landet, men især fra øen, klostret og naturen på Hebriderne, som øen er en del af. Den keltiske tradition lever stadig og er et bekendtskab værd både på det ydre og indre plan.                                         ( Fotos: Lise Palstrøm)

        

  

 

Tirsdag 5. marts 2024 kl. 14.00 - "Nyt håb til de håbløse"

Vi kender alle spedalskhed fra bibelhistorien. Og her hos os er sygdommen heldigvis blevet udryddet. Derfor ved mange ikke, at spedalskhed stadig florerer i mange lande – heriblandt Indien og Bangladesh. I 75 år har Spedalskhedsmissionen i Danmark arbejdet for at helbrede og lindre, og der ER også sket store fremskridt. Men der mangler meget endnu…

Tidl. missionær Filip Engsig-Karup fra Sorring er bestyrelsesmedlem i Spedalskhedsmissionen i Danmark. Han og hans familie har boet tæt op ad et af verdens største spedalskhedshospitaler i Bangladesh og besøger det igen i december 2023.  Tirsdag den 5. marts 2024 vil han fortælle sidste nyt om den frygtelige sygdom, hvordan den bekæmpes, og hvordan projektet skaber nyt liv og håb for de smittede.

Spedalskhedsmissionen i Danmark er en del af et større internationalt fællesskab: TLMI (The Leprosy Mission International). Det betyder, at selvom deres arbejde i Danmark ikke nødvendigvis er så stort, er de dog alligevel med på den internationale scene, når der er tale om bekæmpelse af spedalskhed og de følgevirkninger, der er af sygdommen ud over verden.

Samtidig betyder det også, at de i fællesskab kan løfte projekter, som en mindre dansk forening

ellers ikke ville være i stand til at løfte alene. Foreningens egne projekter finder sted i Bangladesh.

Spedalskhedsmissionen mål er at udrydde årsagerne til og konsekvenserne af spedalskhed, ja, faktisk at udrydde sygdommen helt!

              

  

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33