Sogneeftermiddag tirsdag d. 7. februar kl. 14-16

Historien om Kim Larsen

Karsten Holm synger Larsens sange og fortæller noget af historien om Danmarks nationalskjald, Den store gavflab, eller bare Kim Larsen - født Kim Melius Flyvholm Larsen, d. 23. oktober 1945, død d. 30. september 2018. Kim Larsen fik sit gennembrud i 1969 med gruppen Gasolin, og siden slutningen af 70'erne har han været Danmarks førende og bedst sælgende sanger og komponist.

 

Da han startede i begyndelsen af 70´ernem var han én af de kunstnere, som man enten ikke kunne fordrage eller elske. Alt dette er ændret i dag. Alle elsker Kim Larsen - ung som gammel.

Derfor er tiden også moden til at lave et sangforedrag, der hylder ham.

Karsten Holm har sunget Kim Larsens sange i mange år, og det var ikke svært at sammensætte materialet til dette sangforedrag, og så har han altid haft visse fortrin for af gi' den som Kim Larsen, nemlig flaben/munden. Og Karsten kan ramme tonen, så man kommer i tvivl om det er Larsen selv.

Ud over sangene og musikken vil Karsten Holm også fortælle historien om Kim. Vi skal have de gode sange fra "Langebro", "Maria" til nyere, så som "Dengang da jeg var lille". Udover at synge sine egne sange har Kim Larsen også gennem hele karrieren fortolket andres sange, f.eks. med "Sange fra glemmebogen" som vi også skal høre et par stykker af. Når Kim Larsen fortolker en sang, lyder det altid, som han selv havde skrevet den.

 

Ivar Brændgaard om Ukrainas skæbneår Tirsdag d. 7. marts kl. 14.00

– en stat sammentømret i blod eller en stat i langsom undergang.

 Hvorfor er Rusland og Ukraina - to broderfolk – i krig? Ukraina var der før Rusland og er den slaviske ortodoksis vugge, men gik under i 1241. Derefter en omtumlet tilværelse i århundreder, hvor en svensk konge kom til at forårsage, at Ukraina kom ind under Rusland i 300 år. Selvstændig siden 1991, men med store demokratiproblemer. Landet har været oligarkstyret de allerfleste år, indtil befolkningen fik nok og valgte komikeren Volodymir Zelenskyj til præsident.


Få 1200 års historisk rids til forståelse af den forfærdelige og fastlåste situation. Hør om Hitlers og Stalins forfærdelige overgreb på ukrainerne, som nu får dem til at kæmpe desperat for ikke at blive underkuet og nedværdiget igen. Hør om den kirkelige situation, hvor halvdelen af landets befolkning går i de russisk-ortodokse kirker, styret fra Moskva, og den anden halvdel af befolkningen går i de ukrainsk-ortodokse kirker, hvilket skaber intens splid.


Få en vurdering af den aktuelle situation og fremtidsudsigterne.
Ivar Brændgaard er uddannet sprogofficer i russisk og polsk og har fulgt med i udviklingen i det gamle Sovjetunionen i 50 år.

  

 

Tirsdag den 11. april kl. 14.00 - 16.00 i Sognehuset

Grundet ”den stille uge”, dagene før påske, er april måneds sogneeftermiddag udskudt til efter påske. Pensionistforeningen og sogneeftermiddagen fusionerer denne eftermiddag, så vi både får musik og nyt om sogneudflugten. Denne dag skal man altså ikke selv have kage med til kaffen. Der vil blive taget imod tilmelding til årets udflugt, som vil finde sted

tirsdag d. 15. august kl. 8.30-18.30.

 

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33