påskemåltid

Skærtorsdag d. 14. april kl. 18.30 i Veng Kirke: Påskemåltid

Vi måtte ikke mødes i 2020 og 2021, men håber meget, der i år igen kan bydes velkommen til påskemåltid Skærtorsdag aften.

En helt særlig blanding af gudstjeneste, fællesspisning og påske.

Blandingen af hyggeligt måltidsfællesskab og højtidelig gudstjeneste er helt speciel. Vi får helt bogstaveligt noget at tygge på både til krop og ånd. Kirken genlyder skiftevis af salmesang og skål, af munter samtale, læsninger og stille bøn.

Vi mener, at det er helt i tråd med Vorherre selv at gøre de gamle fortællinger levende, mens vi spiser sammen. Så mød op i Veng Kirke Skærtorsdag aften, d. 18. april kl. 18.30, og oplev det.

Konfirmanderne dækker påskebordet, piller æg og snitter de ’bitre urter’, slagteren steger lammet, og præsten bager brødet. Alle er hjertelig velkomne.

Gud og Spaghetti

Gud & Spaghetti i Veng Kirke

Onsdag d. 23. marts kl. 17.00

Nu er det jul igen – og julen varer lige til påske

´GUD’ er en kort gudstjeneste i børnehøjde – for de mindste og deres familier.

’SPAGHETTI’ er den efterfølgende aftensmad i sognehuset, der består af pasta og kødsovs – og gnavegrønt. Ingen behøver derfor at haste hjem for at lave aftensmad. Vi drikker vand til. Det koster ikke noget at være med.

KOM BARE – Tilmelding er velkommen, men ikke påkrævet

Sogneindsamling

Sogneindsamling søndag d. 13. marts kl. 10-13

Start og slut i Sognehuset.

Mødestedet er Sognehuset i Veng, hvor man får udleveret sin indsamlingsbøsse og diverse materialer.

Tilbage i Sognehuset er der lidt at styrke sig på, mens man får talt pengene op. I år er der ingen morgengudstjeneste som optakt – der er derimod festlig SPILLEMANDSMESSE om eftermiddagen, se andetsteds i SOGNET.

Konfirmanderne er også med som indsamlere og går to og to. Minikonfirmanderne er også velkomne sammen med en voksen. Alle andre voksne går én og én eller to og to, som man nu selv synes.

Vi håber, vi kan få dækket alle ruter i sognene – i hvert fald indenfor bygrænserne.

Klimaforandringerne og coronapandemien har endnu en gang vist, at mennesker i verdens fattigste lande bliver hårdest ramt under kriser som disse. Her findes der ikke på samme måde værn, der beskytter, eller systemer, der griber.

2022-indsamlingen bliver en milepæl 

I 2022 fylder Folkekirkens Nødhjælp 100 år. Som den ældste nødhjælps- og udviklingsorganisation med danske rødder, fejrer vi ikke alene 100 års arbejde med håb og handling som varemærke. Vi fejrer et stærkt dansk engagement i humanitært udviklingsarbejde gennem hundrede år. Sogneindsamlingen bliver derfor en jubilæumsindsamling. 

Sogneindsamlingen får to ben

Indsamlingen bliver først og fremmest fysisk med dør til dør, som vi kender det fra tidligere. Derforuden kommer der et supplement for dem, der hellere vil samle ind digitalt.  

Når vi samler ind den 13. marts, går pengene blandt andet til klimahjælp som:   

  • Træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser.
  • Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand .
  • Køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr.

 Meld dig som indsamler hos sognepræsten eller menighedsrådets næstformand Christina Nør Østbjerg.

 Billede: Nogle steder i Afrika skal kvinder og børn vandre i flere timer for at hente vand, som oftest er bakteriefyldt. Folkekirkens Nødhjælp bygger vandposter i landsbyerne, så færre bliver syge, gåturene efter vand forkortes og børn for mulighed for at lege og gå i skole. Foto: Peter Høvring

 

Billede: Køkkenhaver giver familier mulighed for at dyrke afgrøder som sojabønner, løg og spinat. I flere af verdens fattigste lande, er især børn fejl-og underernæret. Det er mangel på mad og ensidig kost, der er skyld i det. For de familier kan køkkenhaver være til stor gavn, fordi køkkenhaver giver familier en mere stabil høst og gør dem i stand til at spise varieret. Foto: Jakob Dall

 

Musik i kirken

 

 Spillemandsmesse - søndag den 13. marts kl. 14 i Veng Kirke.

Spillemandsmesse er en gudstjeneste iklædt dansk Folkemusik. På musiksiden medvirker Vengkoret, solist Anja Rossau, folkemusikorkesteret Jydsk på Næsen (violin, harmonika, kontrabas).

Liturg er Lise Palstrøm. Arrangementet er både en gudstjeneste og en koncert. Teksten er skrevet af Holger Lissner, og musikken er skrevet af Ivan Bjerre Damgaard og Michael Sommer, der også medvirker i Folkemusikorkesteret.

Sogneindsamlingen i Veng foregår samme dag om formiddagen, og endelig har man mulighed for at komme til Spillemandsmessen kl. 14 og høre vores egen folkemusik formidle gudstjeneste.

   

Vengkorets Forårskoncert - Veng Kirke søndag den 08. maj kl. 15:30.

Vengkoret og det rytmiske mandskor The Evergreens vil bidrage med dejlig korsang.

Vengkoret vil fortrinsvis synge danske sommersange, bl. a. Albertes: Lyse Nætter samt nogle klassiske korsatser.

The Evergreens, som består af 9 glade sangere, en bassist og en guitarist vil synge engelske, amerikanske og danske evergreens som: Take it easy, You are my sunshine, Den allersidste dans, When you´re smiling i ”Barbershop-stil”.

Der vil for publikum også være mulighed at synge med på en fællessang.

 

 

 

 Vengkoret med Anja Rossau yderst t.v.

Påskedag medvirker Birgitte Bærentzen Pihl ved gudstjenesterne i Veng og Mesing

Pinsedag medvirker Kim Hansen, trompet, ved gudstjenesten i Veng.

    

 

 

 

 

 

 

Sogneeftermiddage og -udflugter

2022

Tirsdag d. 1. februar var kalenderårets første sogneeftermiddag.
Hvor vi fik besøg af den vestjyske komiker og revyforfatter Leif Fabricius, som indkredsede, hvad humor er for en størrelse.
Leif Fabricius, som er etnisk vestjyde, har i en årrække været kunstnerisk leder af Esbjergrevyen. På landsplan er han nok mest kendt for at være ophavsmanden til figuren Karl Ejnar – ham fra Borris med eget bookingfirma!
Humor er jo en alvorlig sag, hvis man vil forsøge at få hold på den, og det gav Leif Fabricius eksempler på i Veng Kirke, hvor man bedre kunne holde afstand end i Sognehuset. 

Tirsdag d. 1. marts 2022 - KATEMPRIS

Skoleprojektet i Tanzania, som sognene støtter, har sendt deres skoleleder til Danmark for at efteruddanne sig – og Anne Juel Katabaro kommer denne eftermiddag for at berette om begyndelsen, udvidelserne, problemerne og glæderne.

   

Tirsdag d. 5. april - SOGNEUDFLUGT i sensommeren

Om årets sogneudflugt. Kom og hør, hvor vi skal hen i 2022 – og hvornår. Turtilmelding begynder denne dag.

 

Tirsdag d. 3. maj - Pilgrimsvandring – hvad og hvorfor?

Tidligere pilgrimspræst Elisabeth Lidell kommer og fortæller om sit pionerarbejde for pilgrimsbevægelsen i Danmark.  Billedet er fra Moesgård Strand 30/12-2021

 

Sogneudflugten 2021 - 

Sogneudflugten til Skive og omegn fandt sted onsdag d. 15. september

Nu er vaccinationerne tilendebragt, og vi er vist mange, der glæder os til igen at komme på tur. Turen vil som vanligt begynde fra morgenstunden og blive ledet af Flemming Schreiber Pedersen og Lise Palstrøm. I år er det en særlig glæde, at vi får Henrik Friis (tidligere Søballe) til at være vores guide. Henrik har bosat sig på sin fødeegn og glæder sig til at møde gamle naboer fra sognene. Kongenshus Mindepark, Skive, Salling og Sevel kranser dagen. 

Turen er overtegnet, men man er velkommen til at blive skrevet på ventelisten. Pris kr. 200,-

 kongenshus.jpg - 261,77 kB

__________________________________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Provstirejse til passionsfestspillene i Oberammergau er udsat til 2022

I samarbejde med Stilling Sogn arrangerer Skanderborg Provsti en rejse til denne helt specielle begivenhed. Udover passionsspil byder turen også på spændende besøg, f.eks. Eisenach, Wartburg, Bamberg og Garmisch Partenkirchen.

Det bliver en 6 dages tur med luksusbus. Datoen kendes endnu ikke.

Turarrangør - Adm. leder ved Stilling Kirke, Poul Raaby – tidl. rejseleder.                                                          

Pris: Kr. 8.400 - 9.100 afhængig af overnatningskategori i Oberammergau. Prisen inkluderer stort set det hele: Transport i 4 stjernet langtursbus, div. udflugter og entreer, 2 overnatninger i selve Oberammergau by, 3 øvrige overnatninger (tillæg for enkeltværelse), 5 x morgenmad og 5 x aftensmad.

Tilmelding og yderligere information - Poul Raaby, 2343 1751, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Historien om Passionsspillene -  Siden år 1634 har hele Oberammergau bys befolkning i det smukke sydtyske Bayern i nutiden hvert 10. år opført Jesu lidelseshistorie. En professionel og fantastisk opsætning, som hver gang ses af mere end ½ mio. mennesker fra hele verden!

oberammergau.png - 297.97 KB

 -----------------------------------

 

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33