10.753 kroner indsamledes der Søndag den 12. marts 2023

til Folkekirkens Nødhjælpsindsamling i Veng og Mesing sogne. TAK til indsamlerne og TAK til alle, der bidrog.

Efter morgengudstjenesten kl. 9.30 i Veng Kirke er der kirkekaffe i Sognehuset i Veng, hvor alle får udleveret sin indsamlingsbøsse og diverse materialer.

     Tilbage i Sognehuset er der lidt at styrke sig på, mens man får talt pengene op.

Konfirmanderne er også med som indsamlere og går to og to. Minikonfirmanderne er også velkomne sammen med en voksen. Alle andre voksne går én og én eller to og to, som man nu selv synes.

     Vi håber, vi kan få dækket alle ruter i sognene – i hvert fald indenfor bygrænserne.

Vil du give et par timer af din tid til indsamling til verdens fattigste og blive indsamler, kan du melde dig hos: Petsi Friis Tvørfoss, Christina Nør Østbjerg eller Lise Palstrøm. Har du en landsby, du helst vil samle ind i, kan du sige det ved tilmelding.

Sidste år satte vi rekord – både lokalt og på landsplan. Der er stadig brug for hver en krone til de mange, der er hårdt ramt af klimakatastrofer eller krig.

  

Billedet herunder er fra optælling af penge i Sognehuset i 2022. Der indkom i alt 14.935 kr.

Sogneindsamling søndag d. 13. marts 2022 kl. 10-13

2022-indsamlingen blev en milepæl 

I 2022 fylder Folkekirkens Nødhjælp 100 år. Som den ældste nødhjælps- og udviklingsorganisation med danske rødder, fejrer vi ikke alene 100 års arbejde med håb og handling som varemærke. Vi fejrer et stærkt dansk engagement i humanitært udviklingsarbejde gennem hundrede år. Sogneindsamlingen bliver derfor en jubilæumsindsamling. 

 

Der indsamledes i alt: kr. 14.935 

Med den akutte situation i Ukraine besluttedes det i sidste øjeblik, at halvdelen af de indsamlede midler skulle gå til børn i det krigsramte land.   

Den anden halvdel til Afrika

  • Træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser.
  • Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand .
  • Køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr.
  •  

 

 Billede: Nogle steder i Afrika skal kvinder og børn vandre i flere timer for at hente vand, som oftest er bakteriefyldt. Folkekirkens Nødhjælp bygger vandposter i landsbyerne, så færre bliver syge, gåturene efter vand forkortes og børn for mulighed for at lege og gå i skole. Foto: Peter Høvring

 

Billede: Køkkenhaver giver familier mulighed for at dyrke afgrøder som sojabønner, løg og spinat. I flere af verdens fattigste lande, er især børn fejl-og underernæret. Det er mangel på mad og ensidig kost, der er skyld i det. For de familier kan køkkenhaver være til stor gavn, fordi køkkenhaver giver familier en mere stabil høst og gør dem i stand til at spise varieret. Foto: Jakob Dall

 

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33