Sogneindsamling søndag den 12. marts 2023

Vær med, når Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling løber af stablen søndag den 12. marts 2023. Sammen gør vi en forskel for mennesker i nød.

I marts bliver der igen sogneindsamling i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Vore indsamlere kommer rundt i landsbyerne i De 7 Dale mellem kl. 11.00 og 13.00. Vi tager imod både kontanter og via MobilePay – og siger TAK til!

Hvad skal det til for?  Krig i Ukraine, eftervirkningerne fra corona, fødevarekrise, den skyhøje inflation, tørke og sult. 345 millioner mennesker har brug for akut fødevarehjælp. Behovet for hjælp har aldrig været større.  Det vil vi fortælle mere om i næste nummer af SOGNET, men vi opfordrer dig allerede nu til at melde dig som indsamler.

Gør en verden til forskel – meld dig som indsamler

Du kan melde dig som indsamler hos din lokale indsamlingsleder. Kontakt allerede nu Lise Palstrøm, Petsi Friis Tvørfoss eller Christina Nør Østbjerg for at melde dig som indsamler. Du kan også tilmelde dig på blivindsamler.dk.

Konfirmanderne har indsamlingsdagen som en del af konfirmationsforberedelsen, for det er en del af at være kirke, at vi gør en indsats ude i verden.

  

Billedet herunder er fra optælling af penge i Sognehuset i 2022. Der indkom i alt 14.935 kr.

Sogneindsamling søndag d. 13. marts 2022 kl. 10-13

2022-indsamlingen blev en milepæl 

I 2022 fylder Folkekirkens Nødhjælp 100 år. Som den ældste nødhjælps- og udviklingsorganisation med danske rødder, fejrer vi ikke alene 100 års arbejde med håb og handling som varemærke. Vi fejrer et stærkt dansk engagement i humanitært udviklingsarbejde gennem hundrede år. Sogneindsamlingen bliver derfor en jubilæumsindsamling. 

 

Der indsamledes i alt: kr. 14.935 

Med den akutte situation i Ukraine besluttedes det i sidste øjeblik, at halvdelen af de indsamlede midler skulle gå til børn i det krigsramte land.   

Den anden halvdel til Afrika

  • Træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser.
  • Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand .
  • Køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr.
  •  

 

 Billede: Nogle steder i Afrika skal kvinder og børn vandre i flere timer for at hente vand, som oftest er bakteriefyldt. Folkekirkens Nødhjælp bygger vandposter i landsbyerne, så færre bliver syge, gåturene efter vand forkortes og børn for mulighed for at lege og gå i skole. Foto: Peter Høvring

 

Billede: Køkkenhaver giver familier mulighed for at dyrke afgrøder som sojabønner, løg og spinat. I flere af verdens fattigste lande, er især børn fejl-og underernæret. Det er mangel på mad og ensidig kost, der er skyld i det. For de familier kan køkkenhaver være til stor gavn, fordi køkkenhaver giver familier en mere stabil høst og gør dem i stand til at spise varieret. Foto: Jakob Dall

 

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33