Sogneindsamling søndag d. 13. marts kl. 10-13

Start og slut i Sognehuset.

Mødestedet er Sognehuset i Veng, hvor man får udleveret sin indsamlingsbøsse og diverse materialer.

Tilbage i Sognehuset er der lidt at styrke sig på, mens man får talt pengene op. I år er der ingen morgengudstjeneste som optakt – der er derimod festlig SPILLEMANDSMESSE om eftermiddagen, se andetsteds i SOGNET.

Konfirmanderne er også med som indsamlere og går to og to. Minikonfirmanderne er også velkomne sammen med en voksen. Alle andre voksne går én og én eller to og to, som man nu selv synes.

Vi håber, vi kan få dækket alle ruter i sognene – i hvert fald indenfor bygrænserne.

Klimaforandringerne og coronapandemien har endnu en gang vist, at mennesker i verdens fattigste lande bliver hårdest ramt under kriser som disse. Her findes der ikke på samme måde værn, der beskytter, eller systemer, der griber.

2022-indsamlingen bliver en milepæl 

I 2022 fylder Folkekirkens Nødhjælp 100 år. Som den ældste nødhjælps- og udviklingsorganisation med danske rødder, fejrer vi ikke alene 100 års arbejde med håb og handling som varemærke. Vi fejrer et stærkt dansk engagement i humanitært udviklingsarbejde gennem hundrede år. Sogneindsamlingen bliver derfor en jubilæumsindsamling. 

Sogneindsamlingen får to ben

Indsamlingen bliver først og fremmest fysisk med dør til dør, som vi kender det fra tidligere. Derforuden kommer der et supplement for dem, der hellere vil samle ind digitalt.  

Når vi samler ind den 13. marts, går pengene blandt andet til klimahjælp som:   

  • Træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser.
  • Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand .
  • Køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr.

 Meld dig som indsamler hos sognepræsten eller menighedsrådets næstformand Christina Nør Østbjerg.

 Billede: Nogle steder i Afrika skal kvinder og børn vandre i flere timer for at hente vand, som oftest er bakteriefyldt. Folkekirkens Nødhjælp bygger vandposter i landsbyerne, så færre bliver syge, gåturene efter vand forkortes og børn for mulighed for at lege og gå i skole. Foto: Peter Høvring

 

Billede: Køkkenhaver giver familier mulighed for at dyrke afgrøder som sojabønner, løg og spinat. I flere af verdens fattigste lande, er især børn fejl-og underernæret. Det er mangel på mad og ensidig kost, der er skyld i det. For de familier kan køkkenhaver være til stor gavn, fordi køkkenhaver giver familier en mere stabil høst og gør dem i stand til at spise varieret. Foto: Jakob Dall

 

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33