Julen i Veng og Mesing

Advent og jul i Veng og Mesing

I år tror vi på, at vacciner og immunforsvar vil sikre, at vi kan få lov at fejre advent og jul i kirkerne. Forsyningssituationen og inflationen betyder dog, at vi ikke tænder lys i kirken hver dag i adventstiden. Men hvis du ser godt efter, vil der være andre og mindre lyskilder rundt om på kirkegården og i eller ved kirken – for advent og jul vil vi fejre og gøre noget ekstra ud af; det er jo selve glædens fødsel, vi fejrer!

 

Luciadag.  Tirsdag d. 13. december -

og den fejrer vi i kirken kl. 17.00-18.00.

Konfirmanderne bærer lys ind i kirken, og minikonfirmanderne vil opføre årets krybbespil. På vej ud af kirken er der ”lussebrød”/Lucia-boller til hele familien.

Nytårsgudstjeneste

Allerede dagen før nytårsaften fejrer vi nytårets komme om aftenen i Mesing Kirke. Efter gudstjenesten skåler vi og ønsker hinanden godt nytår. Det er fredag d. 30. december kl. 19.00.

 

H3K - 8. januar 2023 kl. 16.00

Hvad er i grunden det? H3K står for Hellig tre konger – og egentlig fejrer vi dem d. 6. januar. I 2023 falder H3K sammen med den første søndag efter H3K. De vise mænd kom fra hele den dakendte omverden til Palæstina for at fejre den nyfødte konge, der engang skulle blive verdens frelser. Ude i verden er det til Helligtrekonger, julen fejres! Hos os er det den dag, julen slutter. Det er en uge efter nytår, og det er den eftermiddag juletræet tændes for sidste gang, ligesom det tre-grenede Helligtrekongers-lys tændes til glæde og håb for verden og os og det nye år.

 

Kyndelmisse - Torsdag d. 2. februar 2023 kl. 17.00 - Lysfest og værkstedsgudstjeneste

Konfirmanderne forbereder årets Kyndelmissegudstjeneste, hvor vi fejrer midvinter og lysets tilbagekomst. Vi forsøger at koble bibelens tekster om livets lys til hverdagens trængsler, eftertanker og bekymringer. Efter gudstjenesten er der Kyndelmissepandekager til alle.

(Fotos 2017)

 

 

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33