Sogneaften torsdag d. 9. marts 2023 kl. 19.00 i Sognehuset i Veng

Naturens mangfoldighed - en forsvarstale for skaberværket.  Om kampen for at bevare og genoprette livets mangfoldighed, ved Michael Stoltze, biolog, Ph.d., forfatter og fotograf.

     Der er ufred, miljø, klima- og biodiversitetskrise, og det er let at forfalde til opgivende mismod. Men lyspunktet er, at Jordens folketal ikke stiger så hurtigt længere og forventes at stagnere og måske endda begynde at falde sidst i det 21. århundrede. Og samtidig har vi stort set den viden og teknologi, der skal til for at løse kriserne. Det vil altså kunne lade sig gøre, hvis vi blot forstår at samarbejde på tværs af politiske og kulturelle skel. Vejen til en rig natur og et bedre og mere bæredygtigt liv går via indsigt, samarbejde og handling. Det er ikke et offer, at vi giver meget mere plads til naturen og vores medskabningers frie og vilde liv. Tværtimod - det er en gave og en nødvendighed for os. Medskabningernes liv er vores liv og livsforsikring.

     Foredraget ledsages af billeder af stort og småt fra naturen og kommer med bud på de vigtigste ting, vi hver især kan gøre for at få en rigere natur. Bagefter vil der være tid til spørgsmål og debat.

Michael Stoltze er født og opvokset på Bornholm og er efter mange år på Sjælland og i Jylland vendt tilbage til sin fødeø. Michael Stoltze er naturforkæmper og stærkt optaget af sanselighed, sammenhænge, naturens møde med kulturen og alt det, naturen gør ved os på godt og ondt. Stoltze har skrevet bøger om sommerfugle og dansk natur, blandt andre hovedværkerne “Danske dagsommerfugle”, “Dansk natur” og “Danmarks
Nationalparker”

 

Sogneaften fredag d. 21. april kl. 17 i Veng Kirke og Sognehus

Er der kamp mellem krop og sind?

Så sæt en fredag af til at blive introduceret til KirkeYoga fra fyraftenstid – med mad og masser af nærvær.

Der er brug for langsomhed og fordybelse i en verden, hvor mange ting går meget stærkt og vi skal forholde os til mange flere ting end tidligere. Yoga er en modkultur til præstationssamfundet - en nådespraksis. I kirkeyoga dyrker vi yoga i kirken, for at øve os med nærvær at give krop og sind en oplevelse af at være til stede her og nu og finde ro.  

     Hanna Smidt er yogalærer og underviser hver uge i KirkeYoga i Brorsons Kirke og Bellahøj Kirke.  

Fredag d. 21. april kl. 17 vil Hanna introducere os for kirkeyoga i praksis i Veng Kirke

     Efterfølgende står den på tapas i Sognehuset, inden Hanna vil fortælle om baggrunden for kirkeyoga og indgå i en samtale med os.

Tilmelding er nødvendig af hensyn til maden. Gerne på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33