Enhver, der bor i eller har tilknytning til Veng og Mesing sogne, kan blive konfirmeret i vore smukke kirker. Konfirmander indskrives i august året før konfirmationen finder sted. Med nemID kan du tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation via konfirmandtilmelding på Folkekirken.dk. Har man ikke modtaget brev eller fået en seddel med hjem fra skolen, må man meget gerne henvende sig til sognepræsten.

Læs om, hvornår der er konfirmation de kommende år under Det sker / Konfirmander.

Som forberedelse til konfirmationen skal man være døbt, have kendskab til kirke, kristendom og gudstjeneste, samt have modtaget undervisning.

Konfirmationsforberedelsen er her hos os delt op i ugentlig undervisning sammen med dem, man går i skole med (typisk i Højvangens Kirkecenter) og forskellige arrangementer med sognepræsten i sognehuset i Veng og i kirkerne.

For at lære gudstjenesten at kende skal man gå i kirke. Det kan ske i alle landets kirker, men der er også nogle "skal-gudstjenester" herhjemme i løbet af sæsonen, hvor man ofte også har en opgave med at gøre gudstjenesten mere vedkommende for alle, der kommer.

De forskellige konfirmand-arrangementer i sognehuset i Veng ligger på eftermiddage og aftener spredt ud på året - og et par weekendarrangementer. Alle kommende konfirmander får en indbydelse i sensommeren - ellers bedes man råbe op.

Hvad går det ud på?

Når man som konfirmand skal lære om kirke og kristendom, skal man vide noget om mange forskellige emner. Nogle af dem kan ses her:

Bibelen. Det gamle Testamente og Det nye Testamente er kirkens 'grundbøger', som findes i mange varianter og har inspireret mange i tidens løb. Man kan lære bøgerne at kende gennem film, tegneserier, musik, billedkunst og meget andet.

Diakoni. Et af bibelens budskaber er, at man som menneske er forpligtet på sine medmennesker og må give en hånd, hvor man kan. I kirkens sprog kaldes det diakoni. Som konfirmand er der flere måder, man kan lære og udøve diakoni.

Vi skal samle ind til verdens fattige ved Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling og vi skal sammen finde andre gode projekter.

Dogme Vi kender dogmefilm og dogmemusik; men ordet dogme kommer fra kirken, hvor det dækker over selve troslæren, kernen i det vi tror på. Det skal man som konfirmand selvfølgelig grave i og undersøge på kryds og tværs.

Etik Der er ikke noget, der er ligegyldigt. Det betyder noget, hvad vi gør og hvordan vi gør det. Hvad er godt og hvad er ondt? Hvordan skal vi leve og opføre os? Skal de samme regler gælde for alle? Vi skal spille etikspil og blive klogere og udfordrede.

Gudstjeneste. Hvad er det egentlig? Hvordan laver og fejrer man gudstjeneste? Vi skal have gudstjenesteværksted og afholde værkstedsgudstjeneste.

Musik. Musikvideoer og salmemaraton er bare to eksempler, men musikken i kirken er mangfoldig og skal opleves, bruges og bidrages til.

Måltid. Kristendom handler også om at spise sammen - og blive sammenspist på den gode måde. Som konfirmand spiser vi også sammen.

Råvarer. Råvarer er det, noget er lavet af. Konfirmander i Veng-Mesing skal være med til at pille noget af 'sovsen' og 'remouladen' af, så vi kan se, hvad det hele egentlig er lavet af.

Sakramente. Mærkelige ord, der oser af magi, er der masser af i kirken. Sakramenter er noget af det allervigtigste, nemlig dåb og nadver. Vi graver i magien og smager os frem.

Sognepræst Lise Palstrøm
Låsbyvej 123, Veng
8660 Skanderborg

Mesing Kirke
og graverkontor

Præstevejen 14
8660 Skanderborg

Veng Kirke,
graverkontor og Sognehuset

Låsbyvej 80
8660 Skanderborg

Kontakt
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Præst: 86 94 37 33